Dé vechtsporten die jij onder de knie moeten krijgen?

Ok, vrouwen kunnen en willen de dag van vandaag hun eigen mannetje staan, maar een corrigerende tik uitdelen komt je misschien ooit wel van pas. Al was het maar om een belager met minder goede bedoelingen te vellen. Wij zetten voor jou 5 vechtsporten op een rijtje. Kies er eentje uit, begin met oefenen en werk aan je uitstraling. Binnenkort ben jij het mannetje!

 

Krav Magna

 

Deze verdedigingskunst vindt zijn oorsprong in in Israël en is er het gevechtssysteem van de Defence Forces. Het basisprincipe is veilig wegkomen en dat heb je normalerwijze met een 40-tal uur training een beetje onder de knie. Krav Magna maakt gebruik van intuïtieve reacties, natuurlijke bewegingen en wetenschap. Onder stress kun je immers niet al te veel nadenken. Jezelf in stijl verdedigen met basistechnieken? Probeer Krav Magna.

 

Ju-Jitsu

 

De oorsprong situeert zich in Japan in de tijd van de Samurai. Waarden, respect en discipline staan centraal in deze vechtsport. Je leert je ongewapend verdedigen tegen snoodaards die je aanvullen, al dan niet gewapend. Worpen, klemmen, controletechnieken, slagen en stoten, ze komen allemaal aan bod. Oefenen thuis? Haal een stel puzzel matten in huis en ga aan de slag.

 

Kickboxing

 

Schop je graag iemand de hersens uit zijn kop? Kickboksen! Je mag zowel je armen als benen gebruiken en het is een mix van boksen, karate en taekwondo. Er zijn een aantal klassen, dus doorgroeien is mogelijk en het meppen gebeurt met bokshandschoenen. Wil je de full monty, ga dan voor de K1-klasse, hier mag je het meest:;

Kung fu

Schuilt er een kleine Bruce Lee in jezelf? Ga met deze Chinese krijgskunst aan de slag. Let wel, om deze zelfverdediging onder de knie te krijgen ben je wel een tijdje zoet. Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je geest en je zou het nog best ontspannend kunnen vinden ook. Er zijn verschillende stijlen, dus je vindt er vast wel eentje die bij je past.

Mixed Material Arts

 

Wil je je een fortuin bij elkaar vechten en echt helemaal loos gaan? MMA is je ding! Ook hier combineer je heel wat verschillende vechtstijlen zoals worstelen, judo, karate en ga zo maar door. Deze sport is ook wel bekend onder de namen free fight of cage fight. Zowat alles kan en mag, dus deze sport is niet voor watjes!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Victoria’s Secret Angel Josephine Skriver heeft een bijzondere passie

Win, lose or tie… Raiders till I die! Hoewel ze de Deense nationaliteit heeft, volgt ...

Roberto Martinez vraagt raad aan Guy Thys en Raymond Goethals

“It’s Deviltime” In niet minder dan een maand hebben onze Rode Duivels een afspraak ...