Een icoon herboren: Bang & Olufsen brengt de nieuwe Beosound A1 uit

Music Maestro…

Bang Olufsen heeft afgelopen week de Beosound A1 2e generatie uitgebracht, de bekroonde draagbare Bluetooth luidspreker van het Deense luxemerk voor geluidsapparatuur. De Beosound A1 werd in een nieuw jasje gestoken met een hele reeks verbeteringen op het gebied van prestatie en ontwerp. De Beosound A1 2e generatie heeft een verfijnd, slanker ontwerp dat volledig water- en stofdicht is, een aanzienlijk verbeterde levensduur van de batterij met tot 18 uur speelduur op het meest gebruikte volume, een herziene gebruikersinterface en – een primeur voor een speaker met alleen Bluetooth – een ingebouwde Alexa spraak assistent. Krachtiger en gemakkelijker in gebruik – het beste nog beter gemaak

 

De knoppen kregen een nieuw ontwerp en een nieuwe plaatsing om de interactie met de gebruiker te verbeteren. Ze zijn nu centraler gepositioneerd,  dichter bij de band, en hebben ook grotere en duidelijkere symbolen. De led-indicator werd ook verplaatst naar de bovenkant van de luidspreker zodat hij gemakkelijker van alle kanten te zien is

Aan de binnenkant van de Beosound A1 bevinden zich twee drivers die een nieuw ontwerp kregen voor een nog heldere 360 graden klank: een midwoofer met een kegel in aluminium van 3,5 inch die een krachtig systeem met neodymiummagneet gebruikt, een zijden koepeltweeter van 3/4 inch en een geavanceerde DSP-filtering via een set versterkers klasse D van 30 watt.

DE EERSTE SPRAAKASSISTENT MET ENKEL BLUETOOTH TER WERELD

De nieuwe Beosound A1 2e generatie is de allereerste Bluetooth-luidspreker met een volledig geïntegreerde spraakassistent Alexa. Hierdoor is het gemakkelijker om toegang te krijgen tot muziek, in contact te komen met dierbaren, een nieuw recept uit te proberen of een spelletje te spelen met familieleden. Door het gebruik van Far Field-technologie, kan Alexa geactiveerd worden van een afstand van 5m afhankelijk van de kamerindeling, en blijft tot 3 uur na uitschakeling reageren.

BATTERIJ VAN DE NIEUWE GENERATIE

De nieuwe Beosound A1 biedt een aanzienlijke verbetering in de levensduur van de batterij. De Beosound A1 heeft nu tot 18 uur speeltijd bij een gemiddeld luistervolume (70db), vergeleken met 4 uur voor de eerste editie, en tot 48 uur bij een lager volume (55dB), vergeleken met 24 uur voor de eerste editie. Bovendien waarschuwt een nieuw led-waarschuwingssysteem wanneer de batterij bijna leeg is en kan het gemakkelijk met de app van Bang & Olufsen verbonden worden om de status van de batterij te bekijken.

VOLLEDIGE WATERDICHTHEID TOT OP 1 METER DIEPTE

De Beosound A1 2e generatie heeft nu Ip67-certificering zodat gebruikers zich geen zorgen moeten maken in situaties waarin de luidspreker in contact komt met water en stof. De Ip67-certificering betekent dat de luidspreker beschermd is tegen water tot op 1m diepte gedurende 30 minuten evenals tegen zand en vuil zodat gebruikers naar muziek kunnen luisteren buiten bij het zwembad of op het strand.

EEN UITSTEKENDE GESPREKSKWALITEIT DANKZIJ DRIE MICROFOONS

De tweede generatie bevat drie ingebouwde microfoons en heeft daardoor een merkbaar helderder belgeluid wanneer de Beosound A1 als een speakerphone gebruikt wordt. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk contact hebben met vrienden en familie. Met Microsoft Swift Pair of Google Fast Pair kan het systeem snel opgezet worden wanneer gebruikers de luidspreker willen gebruiken voor zakelijke conference calls.

De Beosound A1 bestaat in Black Anthracite en in Grey Mist en is beschikbaar online, bij  exclusieve handelaars en in Bang & Olufsen-winkels vanaf 14 mei 2020 en moet 250 euro kosten.

You May Also Like

ABT boost rijbereik VW ID.Buzz met dank aan zonnepanelen

Een stukje praktischer Of we fan zijn van de VW ID.Buzz? Hélemaal! De test, ...

Marble Sounds over hun betoverende titelloze nieuwe plaat

Onlangs verscheen het nieuwe, titelloze album van Marble Sounds. De singles ‘Quiet’, ‘Never Leave ...

Helaas, de dagen van de W12 bij Bentley zijn geteld

Mogen wij dit jammer vinden?  100.000 exemplaren sinds 2003, dat is het gigantische aantal ...