Haal nu al de zomer in huis met een heerlijke design parasol

Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn…

Terwijl de ene redacteur van Whatmatters in het landelijke en bosrijke Wechelderzande uitkijkt op bomen en beste vriendjes is met de duiven van de buren, woont de andere redacteur in een ghetto in Antwerpen-Centrum. Een buurt waar een tuin een illusie is, maar het grote, overdekte terras gelukkig het één en ander kan compenseren. Maar wat hebben beide heren gemeen? Dat ze met de lente en zomer in aantocht wel een Parasol kunnen gebruiken.

Zo biedt een parasol de optimale bescherming tegen de zon, houdt het ook, mits deze goed is opgesteld in sommige gevallen de warmte buiten en zorgt er uiteindelijk ook voor dat je, ondanks de steeds hoger wordende temperaturen (klimaatopwarming, weet je wel) gewoon langer buiten kan blijven zitten. Uiteraard heb je parasols in verschillende maten, kleuren en vormen. Zwevend of staand? En naast de standaard modellen parasols, heb je ook prachtige design parasols. Keus genoeg!

Onze voorkeur gaat naar een zwevend model. Handig te plaatsen (het kan gewoon naast de andere tuinmeubelen staan) en makkelijk te keren, wetende dat ook de zon niet op diezelfde plaats blijft hangen. Kies dus zeker voor een exemplaar dat 360° kan draaien en let ook even op de afmetingen en bekijk welke het beste in jouw tuin of op jouw (dak)terras past. Uiteraard is ook jouw smaak van belang. Heb je liever een ronde of vierkante parasol of verkies je toch rechthoekige? Ook qua kleuren heb je tal van mogelijkheden. Zo kan je kiezen uit diverse soorten doeken. Denk dus goed na welke stijl en uitstraling je wilt creëren in je tuin.

Nog een belangrijk punt, de stof! Je hebt verschillende stofklassen die al dan niet door de blootstelling aan de zon sneller verkleuren. Sommige stoffen verkleuren al na 80 tot 160 dagen in de zon terwijl de betere en luxueuzere stoffen pas verkleuren na 350 dagen blootgesteld te zijn aan de gele bol.

Uiteraard zorgt ook water en vuil (met twee duivenmelkers als buren een ‘shitty’ probleem) voor kleurschakeringen die je liever niet ziet op jouw pronkstuk in de tuin. Ons advies is dan ook om de parasol te beschermen met een hoes als je de parasol niet gebruikt.

Wij kunnen alvast niet meer wachten tot de eerste zonnestralen. Steek die BBQ maar aan en laat de rosé maar snel aanrukken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Nederlands mooiste Sylvana heeft nu ook haar eigen pindakaas

En dat op de Nationale Pindakaasdag Een typisch Hollands product? Naast de Zeeuwse mossel ...

Hier is aflevering 3 van BOSS 9 (video)

Wie komt er een stap dichter bij het felbegeerde GGPoker-contract?  Ronde 2 van de ...

Vlaams Pareltje Charlotte Van Brabander naar GGPoker.be

De Vlaamse Poker-Queen Dat we niet verlegen zijn om Vlaamse Pareltjes aan jullie voor ...