Tip: Zorg voor voldoende licht in donkere dagen

De gezelligste periode van het jaar komt eraan…

De winter is weer daar en dat betekent dat Kerstmis nu wel erg dichtbij komt. Uiteraard sluiten wij 2019, en dus ook de jaren ’10, lekker thuis af mét bubbels, glühwein of een heerlijke cocktail, een stevig uit de kluiten gewassen en verlichte kerstboom met daaronder veel cadeautjes.

Het is nu dan ook het seizoen bij uitstek om, met uitzondering van een tripje naar de kerstmarkt, lekker warm binnen te blijven. Chillen bij de open haard, Netflixen op de bank of gezellig een etentje organiseren met vrienden,… er is een reden waarom wij het de gezelligste periode van het jaar vinden. En hoe maak je het gezellig? Met verlichting! En omdat verlichting gelijk staat met energie kunnen we dit best zo duurzaam mogelijk maken. Dat duurzaam zonder inboeten van kwaliteit niet altijd veel hoeft te kosten is een feit. Van LED-verlichting, zoals bijvoorbeeld deze led lamp e27, ga je geen kleiner stukje kalkoen tijdens het kerstdiner moeten eten.

Of het nu thuis, op je bureau of op de lappen bent, interieur en vooral ook licht speelt een grote rol op je gemoed en je functioneren. Jouw mooie eettafel wordt nog mooier met een mooie vaas met bloemen, jouw bureau wordt nog uitnodigender met dat ene kunstwerk erop en jouw sofa wordt nog gezelliger met de juiste kussens erin. Maar hoe mooi het meubilair en accessoires ook wel moge zijn…het licht bepaalt de sfeer. Licht, donker, industrieel of landelijk? Voor iedereen wat wils en we geven hier een aantal korte maar zeer belangrijke tips:

– Zorg voor voldoende basisverlichting zodat de hele ruimte nooit een donker plekje heeft
– Denk functioneel. In elke ruimte heeft verlichting vaak een functie, zet hier ook op in
– Dimmen. Bepaal zo op elk moment van de dag de juiste sfeer

Uiteraard valt en staat alles met smaak en die is, gelukkig, voor iedereen verschillend. Ga dus voor een persoonlijke stijl die jou typeert en hou er de juiste sfeer in…ook in donkere, grijze, koude en natte dagen…

Credits: Pixabay

 

You May Also Like

Tegen dit verjaardagscadeau zegt een man nooit nee

Tips voor onze vrouwelijke lezers… We hebben onze analytics even bekeken en zij het ...

ICE-Watch herlanceert icoon

Voor wat kleur in je leven… Tegenwoordig heeft de hele wereld nood aan een ...

Een wagen importeren? Hier moet je op letten!

Je zinnen gezet op een nieuwe bolide of een blitse 2dehands? Soms kan een ...