De 5 meest voorkomende taboes over seksspeeltjes ontkracht

Waar wacht je nog op?

Het gebruik van seksspeeltjes is niet voor iedereen even aanvaardbaar of gewenst. Er bestaan heel wat taboes op het gebruik van deze liefdesartikelen. Of je nu van speeltjes houdt of niet, dit is een individuele- en koppelkeuze. Welke keuze je ook maakt, dit is niet goed of slecht maar verberg je niet achter veelvoorkomende taboes want seksspeeltjes hebben wel degelijk voordelen. Wij gingen ten rade bij seksuologe Sara Taels en zij ontkracht de grootste taboes.

1. Het gebruik van seksspeeltjes in een relatie

Sommige denken dat seks toys zoals masturbators alleen voor singles zijn. Het gebruik van een love toy kan echter ook een plaatsje verwerven in een relatie. Het breidt je seksuele repertoire tijdens masturbatie, in het voorspel of tijdens het vrijen uit.

2. Het gebruik van seks toys als ouders

De angst dat je kinderen je sekstoys vinden kan ervoor zorgen dat je ze volledig bant uit de slaapkamer. Hoe laadt je ze op zonder dat je kinderen dit zien of waar berg je ze op? Bedenk vooraf een strategische locatie voor je speeltjes. Net zoals bij andere seksuele activiteiten is een goede planning van belang.

3. Het gebruik van sekstoys gelimiteerd in leeftijd

Op seksualiteit staat geen leeftijd, net als het gebruik van sekstoys. Het kan zelf een praktisch hulpmiddel zijn om de leeftijdsgebonden uitdagingen aan te gaan. Leren experimenteren met je seksualiteit of veranderende seksualiteit in bijvoorbeeld de menopauze kan helpen om de lasten te verminderen.

4. Het gebruik van seks toys als maatschappelijk taboe

Seks heeft vaak een verborgen plaats in ons leven. Maar seksualiteit en relaties zijn bepalend voor ons geluk. Een ruimdenkende houding laat het toe om te experimenteren zonder schaamte voor meer genot.

5. Het gebruik van seks toys niet getolereerd door de partner

De belangrijkste beweegreden is de aanvaardbaarheid van je partner. Misschien is jouw partner overtuigd van bovenstaande taboes. Probeer je partner dan te overtuigen met de juiste argumenten. Het is namelijk belangrijk dat jullie beide achter jullie seksuele keuzes staan. Zo vermijd je schaamte voor je partner. Onthoud, niets moet maar alles kan zolang het verantwoord gebeurd. Laat een taboe jullie seksuele leven en voorkeuren niet bepalen.

Verder kunnen we nog stellen dat mensen die een goede seksuele relatie hebben gemiddeld twaalf jaar langer leven en zowaar tien jaar jonger lijken. Ook beperkt het je kansen op kanker, hartziekten en het verlaagt je bloeddruk. Oh ja, en het is wetenschappelijk bewezen dat een orgasme stoffen vrij maakt in je hersenen die je heel gelukkig maken. En als je weet dat veel seks toys nu net dat orgasme opwekken, weet je dat je er ook heel gelukkig mee kan worden.

Foto’s: Pexels, Unsplash, Pixabay

You May Also Like

Met deze vijf datingapps scoor jij dit jaar een lief

Neen, het hoeft niet altijd Tinder te zijn Daten anno 2023? Daar wij in ...

In (het virtueel) bad met Esmée Rose, de Vlaamse Pretty Woman!

We moeten bekennen, we vielen effe van onze stoel toen we afgelopen week naar Gert ...

Mannen verbannen? Ladies Night start met oplaadzuil op groene energie voor seksspeeltjes

De wereld is letterlijk en figuurlijk naar de kl.ten… Mannen overal ter wereld, verenig ...