Aan de slag met calvados!

Fan van een beetje drank in je eten? Dan ben je vast al wel eens met calvados aan de slag gegaan! Dit drankje uit Normandië heeft wel wat weg van cognac, maar smaakt toch net even anders. De drank, verkregen uit het destilleren van appelcider kan je op heel wat manieren in je eten verwerken. Wij geven alvast 3 gerechten mee! 

Wanneer drink je calvados

Niet enkel in eten komt calvados tot zijn recht, ook als aperitief of digestief wordt het gedronken. Oudere calvados drink je enkel als digestief, heerlijk in combinatie met een kopje koffie of een sigaar. In het eten kun je door het hoge alcoholpercentage er dan weer moeiteloos mee flamberen. 

3 gerechten om duimen en vingers bij af te likken 

Apfelstrudelcake

Op zoek naar een heerlijk dessertje, dat indien goed gemaakt niet als een steen op de maag valt? Apfelstrudelcake met calvados! Een fijn receptje schotelen we je alvast hier voor. Dit receptje vergt wel wat voorbereiding dus begin er op tijd mee. Ideaal om een stevige maaltijd mee af te sluiten 

Fruitsorbet

Verwerk je je drank bij voorkeur in een dessertje met fruit, dan is deze fruitsorbet zeker en vast een aanrader. Wel uitkijken dat de kids er niet mee aan de haal gaan, want voor je het weet staan ze te jodelen op tafel. Ze hebben dan wel hun fruit binnen, maar toch … Op 10 minuten is het dessert klaar en veel meer dan calvados, appels en citroen heb je niet nodig. Een echt mannelijk dessert dus dat zelfs jij kunt voorschotelen op de volgende boys-night. 

Parelhoen naar calvados 

Op zoek naar een hoofdgerecht met pit en smaak? Parelhoen met calvados doet het uitstekend. Misschien een receptje om tijdens de feestdagen uit te proberen? Je bent er al snel een paar uurtjes mee zoet, maar de smaak van dit gerecht compenseert ongetwijfeld de geleverde arbeid. 

 

 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Kartell lanceert ReChair, een stoel gemaakt van gebruikte Illy capsules

Duurzaam je koffie slurpen op een design stoel  Als er twee dingen zijn waar ...

Met deze Louis Vuitton vlieger je als een baas

Eentje voor Zoute strand?  Al meer dan 150 jaar voorziet Louis Vuitton de wereld ...