Is videogame de redding van de Notre Dame?

Alle hoop op “Assassins Creed Unity”

Er zijn momenten in je leven die je nooit vergeet. De eerste date, eerste kus, eerste keer die horizontale tango maar ook gebeurtenissen die iedereen heeft meegemaakt. 9/11, de aanslagen in Zaventem of nu, de brand in misschien wel de bekendste kerk ter wereld, de Notre Dame in Parijs.

Deze laatste werd jammer genoeg afgelopen week  getroffen door een waar inferno. Het gebouw is voor et grootste deel verwoest en het zal nog jaren, zonet tientallen jaren duren alvorens deze terug in zijn originele setting is opgebouwd. Deze opbouw gaat honderden miljoenen kosten en gelukkig zijn er al rijke weldoeners (zoals de eigenaar van Saint Laurent en Gucci) die hun fondsen zonder morren aanspreken. Dit stukje geschiedenis mag niet verloren gaan.

Maar niet alleen financieel, er komt ook hulp uit onverwachte hoek,de makers van Assassins Creed Unity bijvoorbeeld. Ze hebben voor hun game uit 2014 een groot deel van Notre-Dame nagemaakt. Een waanzinnig geanimeerd bouwwerk dat tot in de kleinste details klopt. De ingenieurs en architecten die aan de restoratie moeten beginnen weten wat te doen… Power on PlayStation, Assassins Creed erin en gamen maar…


You May Also Like

Hier is aflevering 3 van BOSS 9 (video)

Wie komt er een stap dichter bij het felbegeerde GGPoker-contract?  Ronde 2 van de ...

Ben jij de nieuwe Bounty Hunter?

Treed in de voetsporen van ’s werelds grootste pokerspelers  Momenteel tot en met zondag ...

Hier is aflevering 11 van BOSS 9 (video)

Hop naar Namen Het ligt voor de hand dat de deelnemers aan een pokercompetitie ...