Deze 4 modetrends in 2019 mogen mannen niet missen

Dit jaar heeft voor modebewuste mannen een aantal spannende ontwikkelingen in petto. Ontdek hoe je je outfit met kleine dingen oppeppen kan en welke onderdelen in 2019 zeker niet mogen ontbreken in je garderobe.

  1. Mix it, baby!

Dit geldt zowel voor kleuren en stijlen als voor de huidige trend in patronen – ook hier richten we ons volledig op verschillende outfitcombinaties. Je kunt het beste twee kleuren kiezen. Bijvoorbeeld een licht shirt met een donkere broek. Je hoeft niet per se contrasten te creëren, maar je kunt ook een hoofdkleur kiezen en vervolgens lichtere of donkerdere varianten afwisselen.

Combineer de business look met casual wear: Draag een chique jas met casual jeans of comfortabele sneakers met een klassieke chino broek. Let er wel op dat je altijd maar één element op de voorgrond zet. Benadruk de kleuren of de kledingstukken. Zo profiteer je niet alleen van een comfortabele outfit, maar maak je ook een echt fashion statement. Ontwerp jouw individuele stijlmix bijvoorbeeld met modieuze producten uit deze online shop.

  1. de ruit gaat er voorlopig nog niet uit

Heb je nog oude geruite shirts in je kast hangen? Bewaar ze dan op een veilige plaats omdat ze in 2019 nog steeds in de mode zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden en temperaturen kan een geruite flanellen overhemd ook fungeren als jasje over een dunne (col)trui. Op warmere dagen kun je het dragen met een effen wit T-shirt. Koele leren laarzen in bruin of zwart ronden je look perfect af.

  1. comeback van het Hawaii shirt

Laten we het bij shirts houden en een oude klassieker verwelkomen: Het Hawaii shirt is terug en presenteert zich dit jaar als een luchtige, lichte must-have voor de zomer. Je hebt de vrije hand bij de keuze van het motief. Zowel bloemenprints als abstracte all-over prints zijn mogelijk en vormen een ideale aanvulling op effen gekleurde kledingstukken. De losse snitten van de shirts geven je het ultieme vakantiegevoel in het dagelijks leven.

  1. Ugly Sneaker – de must-have van Anti Chic

Ze zijn de sneakertrend van het jaar: onhandige, opvallende sneakers in de stijl van de jaren ’90, vaak voorzien van een kleurrijke zool en futuristische details. Ondertussen is er nauwelijks een influencer op Instagram wiens voeten niet in deze schoenen staan. Zelfs als de Ugly Sneakers je outfit niet echt mooier maken, geven ze het een nonchalante en onverwachte look. Vooral omdat de stijl fris komt van de catwalks van grote modeshows en zelfs bekende modemerken de sneakers in hun assortiment hebben opgenomen. Bovendien zijn er verschillende combinaties mogelijk: of je ze nu draagt als coole tegenhanger van een rauwe denim jeans of combineert met klassieke kledingstukken – met Ugly Sneakers vestig je vakkundig de aandacht op je modieuze uiterlijk.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Dit is de nieuwe Audi A3 Sportback

Het regent premières… Terwijl de wereld hoe langer hoe meer Corona-besmettingen te verwerken krijgt, ...

Zo loop jij er deze zomer ook in eigen land hip bij

Blijf niet bij de pakken zitten… Was je ook zo benieuwd naar de nieuwe ...

Giulia GTA: de opmerkelijke terugkeer van een Alfa Romeo-legende

Wat een bom! Tijd om terug een afspraak te maken op Balocco, oftewel het ...