TA-NNIN “urban street wine”, onze nieuwe hotspot op ‘Het Zuid’ in Antwerpen

Nog eventjes geduld…

Terwijl wij ons netjes aan de ‘Blijf in uw kot’ houden, durven we nu toch al wel wat vooruitkijken naar de zomer. Wanneer we terug aan het ’terrassen’ zijn weten we uiteraard nog niet maar wat we wel weten is dat we een nieuwe hotspot in Antwerpen zullen mogen ontdekken. TA-NNIN “urban street wine” in de Volksstraat op het hippe Antwerpse Zuid moet de sfeer van wereldsteden als New York tot in de Scheldestad brengen.

De boodschap die TA-NNIN brengt? “Wijn is niet meer elitair, wijn is voor iedereen”. Een trend die zich de voorbije jaren in verschillende wereldsteden doorzette. Met TA-NNIN “urban street wine” willen ze dan een toegankelijke wijnbar/shop zijn met een chique twist én met klein, maar gezellig terras waar iedereen kan genieten van een zomerse vibe.

In tegenstelling tot de vele wijnbars die Antwerpen heeft, ligt de focus niet alleen op Italiaanse wijnen, maar willen ze hier inzetten op kwalitatieve wereldwijnen in verschillende prijsranges. Er is veel meer wijn te ontdekken dan we vaak beseffen en verassend genoeg van landen dat we het helemaal niet zouden verwachten. Korter gezegd, de hele wereld komt aan bod. Ook de cool climate wines is een segment waarop TA-NNIN zich focust.

Naast het verkopen en serveren van een 150-tal verschillende wijnen, waarvan een 25-tal per glas (met roulatie), wordt er ook ingezet op workshops en tastings. Deze dienstverlening wordt aangevuld met concepten en kleinschalige events om voor de nodige beleving te zorgen. Mensen laten weten wat ze drinken en wijn leren waarderen in een leuke, spontane en fijne sfeer: daar willen ze bij TA-NNIN op inzetten.

Iedereen past in dat plaatje, van de ervaren wijnliefhebber tot de persoon die graag een goed glas wijn lust. De sfeer, en look and feel is daarbij een essentieel element, wat uiteraard ook klanten moet aantrekken die niet voor de wijn komen want naast een uitgebreide selectie wijnen zullen er ook weliswaar beperkt bieren, sterke dranken, cocktails, frisdranken en warme/koude dranken voorzien worden.

En wie drinken zegt, zegt natuurlijk ook eten. Voor de samenstelling van de menukaart rekenden ze op het advies van sterrenchef Wouter van de Vieren. ’s Middags bestaat die menukaart uit een lunchmenu terwijl ’s avonds sharing dishes op de tafel verschijnen.

Het interieur en conceptuele inrichting, dat we pas zullen moeten ontdekken tijdens de opening, komt uit de losse pols en tekentafel van de gereputeerde en design awards winnende architect Kurt Hereygers. Hij stond al in voor de inrichting van Black Smoke, Brouwerij de Koninck, Bar Palmier, Dirty Rabbit en heel wat andere zaken in binnen- en buitenland. Dit bedrijf wist al heel wat design awards in de wacht te slepen en staat ook in voor de conceptuele inrichting van Ta-nnin.

Bon, laten we hopen dat we allemaal snel uit ‘ons kot’ kunnen om de bruisende NYC vibe ook in ons stad te gaan beleven. Tot dan kunnen we wel al een beetje TA-NNIN in huis halen door ONLINE te bestellen.  Wordt vervolgd!

You May Also Like

Bollinger R.D. 2008: gedurfd en glorieus!

Santé!  De champagnestoppen vliegen ons rond de oren. Nadat we net wat nieuws uit ...

Mister C. ontdekt de SM-kelder

Bubbels, lockdown en in je kot blijven De modewoorden van 2020 zijn in de ...

De Amerikaanse kunstenares Judy Chicago is de designer van illycaffè’s nieuwe illy Art Collection

Wanneer mannelijke en vrouwelijke vaardigheden zich mixen tijdens het drinken van een espresso… Judy ...