MenStyle Real Estate: Investeer in Dubai! Een garantie op succes!

Sun, Sea, Sand, Safety & Succes!

We weten het al langer…een spaarboekje brengt minder op dan de (zwarte) kous onder het bed. Maar hoe ben je zeker van een jaarlijks rendement en een opbouw van eigen kapitaal? Juist vastgoed! In België? Dat kan maar of hier de rendementen de komende jaren gestaag zullen groeien, valt nog af te wachten. Waar dan wel? Dubai! Wij spraken exclusief met Guy Penders van Core Invest en al een decennia lang actief in de Real Estate in Dubai. Heb je dus wat centjes over die je alleen nog extra zullen opbrengen? Lees dan hier even mee!

Guy, het ondernemerschap zit je in het bloed. Hoe is het allemaal begonnen?
Op mijn 17de begon ik met het herstellen van BMW’s in de achtertuin van mijn ouders. Een paar jaar later, op mijn 24e, opende ik de deuren van mijn eigen BMW dealership in Maasmechelen. Ongeveer een jaar later opende ik ook nog benzinestations in de ruime omgeving van Limburg. Twee jaar later verkocht ik alles aan een multinational en ging ik verder met sportcentra, indoor-karting circuits, groene energieprojecten, cosmetica, projectontwikkelaar en tenslotte vastgoed verhandelaar en advies, met betrekking tot het vastgoed in Dubai onder de naam CORE Invest.

Waarom Dubai?
Dubai is economisch gezien een land dat blijft groeien en zichzelf ook telkens opnieuw wil uitvinden. Niet voor niets willen zij zich profileren als de beste ‘Smart City’ in de wereld. Zo heeft Dubai het grootste ‘driverless’ metronetwerk ter wereld, rijden er de eerste zelf rijdende taxi’s rond en heeft het de drukste luchthaven ter wereld. Ook is er de komende jaren genoeg animo voorzien en toeristisch gezien dus altijd een voltreffer. Zo is er in 2020 de World Expo en bestaan de Emiraten in 2021 50 jaar met talrijke evenementen als gevolg. En niet onbelangrijk, Dubai is het land met de laagste criminaliteitscijfers ter wereld.

En dan hebben we ook nog het belastingvoordeel…
Dat is al 25 jaar zo en dat met een net nieuw ondertekende overeenkomst ook nog gegarandeerd is voor een lange periode in de toekomst. Sinds januari 2018 hebben ze wel een BTW-tarief ingevoerd op service en diensten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld België met zijn 21% BTW, betaal je in Dubai slechts 5% BTW.

Ook op nieuwbouw in Dubai?
Neen! Wij hebben geen btw, noch onroerende voorheffing (KI) op vastgoed, dit geldt ook voor nieuwbouw

Wat levert een eigendom daar op?
De rendementen in Dubai zijn minimaal 7% netto op de huurinkomsten. De jaarlijkse groei in het vastgoed in Dubai ligt gemiddeld rond de 3%. Tel maar op en vergelijk met ons spaarboekje en dan weet je zeker dat beleggen in vastgoed in Dubai een mooie belegging voor jouw portefeuille is.

En, niet vergeten…de huurder betaalt de volledige huur alsook de huurwaarborg jaarlijks volledig vooruit. De rendementen zijn dan ook netto (7%) en men is zeker van zijn huurgelden, dus geen achterstanden of leegstand. Een huurder die toch vervroegd opzegt betaalt ook 2 tot 3 maanden opzegvergoeding.

Als we je appartementen in de kijker bekijken, wat zou dan de opbrengst kunnen zijn?
Voor het appartement van 300.000€ (zie foto’s hieronder) mag je rekenen op een 23.000€ netto huurinkomst per jaar. De vaste kosten (airconditioningtaks, makelaar (5% huursom), nutsvoorzieningen…) zijn allemaal ten laste van de huurder dus daar hoef jij je alvast geen zorgen te maken.

Dus wetende dat jouw eigendom jaarlijks 3% stijgt in waarde, de huuropbrengsten 7% heb je je appartement volledig terugverdiend op een aantal jaar.


Het blijft dus investeren en verhuren en niet zozeer een tweede verblijf hebben in het buitenland.
Voor een stuk heb je gelijk. Toch zien we verschillende mensen die nu nog volop met hun eigen zaak bezig zijn nu investeren om op termijn dan een eigen (groter) stekje of een tweede, derde,…verhuurappartement in portefeuille te hebben. Met de huurinkomsten die een jaar op voorhand worden betaald wordt het dan steeds makkelijker om opnieuw te investeren en je portefeuille stelselmatig uit te breiden.

Organiseer je nog steeds trips naar Dubai om potentiële investeerders aan te trekken?

Klopt! Binnenkort is er opnieuw een trip in november 2018. Het gaat om kleinere groepen, tot 25-tal personenBij deze ben je zeker eens uitgenodigd om Dubai op een echte, en minder de toeristische, manier te leren kennen!

Doen we zeker! Alvast bedankt voor je tijd! Zij die meer willen weten over investeren in Dubai, kunnen terecht op de site van Core Invest. Het appartement in de kijker, vind je alvast terug HIER.

 

You May Also Like

poelaert-justitiepaleis

Rooftop challenge : Justitiepaleis Brussel

Het Brusselse justitiepaleis…welke landgenoot kent het mastodont van onze hoofdstad niet ? Het is ...

In (het virtueel) bad met Esmée Rose, de Vlaamse Pretty Woman!

We moeten bekennen, we vielen effe van onze stoel toen we afgelopen week naar Gert ...