Eén tegen één met Domien Loubry

Er zijn niet zo gek veel mannelijke stijliconen binnen onze landsgrenzen, laat staan dat er veel mannelijke influencers zijn van betekenis. Toch slagen enkelingen er in om zich op te werken tot stijlicoon en Domien Loubry is er daar eentje van. Als professioneel basketballer staat de rasechte Antwerpenaar meestal in short op de court voor Basic-Fit Brussel, maar naast het terrein komt Domien een pak stijlvoller voor de dag. Dat is ons bij Whatmatters natuurlijk niet ontgaan. We vonden het dan ook hoog tijd om onze Air Jordan’s uit de kast te trekken, de Spalding in de rugzak te droppen en ons naar een pleintje in Merksem te begeven. Kwestie van één tegen één aan wat antwoorden te komen.

Domien, kan je je misschien kort even voorstellen en waarmee je bezig bent?

Als ik op dit moment mijn activiteiten zou moeten omschrijven, dan draait het toch voornamelijk om professioneel basketbal. Ik ben op dit moment aan mijn 10de seizoen als prof bezig en hoop er nog zoveel mogelijk jaren bij te doen. De kans om van je hobby je beroep te maken is natuurlijk voor iedereen een droom en ben er dan ook heel trots en blij mee dat ik daar succesvol in ben geslaagd. Daarnaast ben ik nu bijna 3 jaar samen met mijn vriendin Zoë, we hebben elkaar echt gevonden op het vlak van interesses en matchen qua karakter en creativiteit belachelijk goed. Het is dan ook op die manier vrij organisch gegroeid naar een gedeelde blog: www.thesoundofourshoes.com. Die afleiding naast mijn basketbal carrière heb ik wel heel hard nodig, het leven van een professioneel sporter kan heel routineus en eenzijdig worden en ik ben er mij heel hard van bewust dat ik na mijn profbestaan nog aan het werk zal moeten. (“binnen” zal ik spijtig genoeg niet zijn )

Och Domien, je bent al bij Zoë ‘binnen’ en dat is al een prestatie op zich! We hebben de blog eens bekeken, die draait voor een groot stuk rond stijl en fashion. Ben je daar zelf al lang mee bezig?

Echt “bezig” met fashion ben ik pas sinds ik samen met Zoë blog, of alleszins dan ben ik er bewust aandacht aan beginnen besteden. Kledij is wel altijd een uitlaatklep geweest voor mij en de manier bij uitstek om mezelf te “uiten” naar de buitenwereld. Als ik in een moderne hippe stad als Londen rondloop kan ik er echt van genieten om gewoon een beetje rond te kijken naar hoe andere mannen zich kleden, vaak kan je daar dan weer inspiratie uit halen voor jezelf.

Kijk soms hebben vrouwen toch een goede invloed! Waarom heb je je laten meeslepen in het blogverhaal?

Zoë was reeds aan het bloggen toen we elkaar leerde kennen en het is dan ook dankzij haar dat ik er zelf ook aan begonnen ben. Ik vond het wel een leuk idee om een stukje van mezelf te delen met mogelijke geïnteresseerden, op een leuke ongedwongen manier. Zowel ik als Zoë vinden het beeldmateriaal op een blog enorm belangrijk en steken daar dan ook heel wat tijd en moeite in. Ook dat deel van het bloggen sprak me enorm aan, aangezien fotografie ook één van mijn interesses is naast basketbal.

17036185_10154624408038401_291409862_o

De kwaliteit van de foto’s was ons inderdaad op opgevallen: netjes! Waarom is jullie blog interessant om volgen?

Lezers moeten vooral niks en mogen alles ☺,maar als je graag een beetje inspiratie wil over hoe bepaalde fashiontrends kan vertalen naar je eigen garderobe, dan denk ik dat je bij mij wel aan het juiste adres bent. Ik probeer al mijn outfits te balanceren tussen edgy en draagbaar. Ik ben zelf niet geheel fan van blogs met heel dure of onhaalbare items die je nooit in je eigen leven kan bekostigen. We bloggen ook over travel en daar proberen we hetzelfde evenwicht te behouden. Van tijd tot tijd zullen we weleens een heel luxevol resort bezoeken, maar over het algemeen zijn onze reizen heel doenbaar voor de meeste mensen.

Van zoveel menslievendheid en rekening houden met anderen worden we emotioneel! Soit voor we in tranen uitbarsten, hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Dat is een heel moeilijke aangezien ik graag verschillende stijlen draag .. een beetje een“waar heb ik zin in” verhaal. Maar bepaalde woorden komen wel altijd terug als ik op zoek ga naar de perfecte outfit.

“Clean”, ik ben niet zo voor al te drukke prints en clash van kleuren … als het bewust gedaan is komen sommige mannen er echt mee weg, maar ik ben niet 1 van hen vrees ik.

“Street”, kledingstijlen die je niet meteen met een event in gedachte draagt, maar meer als alledaagse kledij met een twist zouden kunnen worden betitteld vind ik over het algemeen het meest interessant.

“Clean streetwear” zou dus mss nog het meeste in de buurt komen denk ik.

Als stijlicoon komt Kosta Williams daar het meest voor in aanmerking denk ik. Ik volg hem al heel lang op Instagram en zijn kledingstijl spreekt mij echt heel hard aan.

Bon, wij gaan vanaf heden voor Clean Streetwear, laat dat duidelijk zijn. Wie weet worden we ook nog Instagram iconen. Soit, we hebben gemerkt dat basketballers nogal eens met quotes durven werken. Heb jij er ook eentje die perfect bij je past?

Ik ben een geboren optimist, misschien soms tegen beter weten in en tot irritatie van mijn directe omgeving, maar mijn favoriete quote is alvast:

“The optimist is often as wrong as the pessimist, but he is far happier”

BAM, inspirerend, wat ons gelijk bij de volgende vraag brengt. Waar haal jij je inspiratie?

Ik haal mijn inspiratie vooral uit online zaken zoals Instagram accounts, blogs en websites van kledingmerken. Vaak zijn goeie merken de grondleggers van bepaalde trends, of ze spelen er in elk geval goed op in. Een merk waar ik al wel eens een statement item of een paar goeie basics durf van aan te kopen is “Live Fast Die Young.”. Een Duits kledingmerk dat je spijtig genoeg in ons land enkel online kan aankopen.

Retailers waarop wachten jullie om het te importeren? We hadden al door dat je de ravissante Zoë Van Gastel had weten te strikken, of heeft zij jou gestrikt?

Zij heeft inderdaad de eerste stap gezet, maar veel moeite heeft ze eigenlijk niet moeten doen. Ik was uit in Antwerpen met een vriend en zij kwam mij even meedelen dat de “leuke hoek” die avond aan de andere kant was bij haar vriendinnen. Na die avond  hebben we nog een paar keer afgesproken en we hadden al vrij snel door dat het klikte.

Jammer dat we dit nu pas vernemen, nu we van het straat zijn, of wij hadden veel leuke hoeken gecreëerd! Over stappen gesproken, kan dat als professioneel basketbalspeler en naar waar trek je uiteraard ‘of the record’ dan?

Aangezien ik als topsporter in het seizoen nogal veel rust nodig heb komt er van stappen niet al te veel in huis, maar waar we zijn wel helemaal van fan late lunchkes. Barchel, Mirlo’s en Tinsel zijn op dat vlak mijn favoriete adresjes. Aan het einde van zo’n lunch niet bezwijken voor een stukje carrot cake of zelfgemaakte brownies is altijd een hele opdracht … wat een geluk dat ik zoveel sport.

17036036_10154624408033401_344134520_o

Ach Domien, wij kennen profvoetballers die zich lazarus zuipen, dus een stukje brownie moet kunnen!  Heb je nog grote ambities naar de toekomst toe?

Ik zou graag samen met Zoë onze blog verder uitbouwen en professionaliseren tot op het punt waarop we samen een stukje van de wereld kunnen zien al bloggend. Daarnaast vind ik het best spannend om reeds na te denken over wat ik na mijn carrière zou willen gaan doen. Ik heb 5 jaar geleden anderhalf jaar in een reclamebureau gewerkt als account en dat smaakt eerlijk gezegd wel naar meer. Op korte termijn is basketbal nog een te grote passie en verantwoordelijkheid om mij daar nu al full time in te “smijten”.

Aan alle bureaus: gelieve dus nog even te wachten! Heb je als blogger trouwens al leuke dingen meegemaakt?

Ik heb onlangs een heel uitgebreide internationale samenwerking gehad met Bershka en het niveau van deze collaboratie was best indrukwekkend. Van de briefings tot de opvolging .. alles was tip top in orde. Daarnaast heb ik de kans gehad om samen met Zoë deze zomer op uitnodiging van toerisme Thailand een trip van 7 dagen te maken doorheen Thailand. (check de blog voor meer beelden ) Dat smaakte ook zeker naar meer…

17016164_10154624408183401_1263959757_o

Aan alle bedrijven/organisaties en anderen. WIJ willen ook op reis! Soit, leuk voor jou alvast! Als afsluiter wat zijn tussen de lijnen en ringen je ambities nog?

Op korte termijn proberen we met de ploeg te pieken naar het einde van het seizoen (de playoffs) … Ik speel daar een belangrijke rol en ben dan ook voornamelijk gefocust il elke dag een beetje beter te worden als speler en ook de ploeg beter te maken. Op lange termijn denk ik dat het belangrijkste is om blessurevrij te blijven en de zin om te spelen zo hoog mogelijk te houden, al heb ik daar eigenlijk nooit echt last van gehad.

Dat zullen ze graag lezen daar in Brussel! We willen je alvast bedanken voor je tijd en om ons toch één driepunter te laten binnenschieten. Veel succes nog als speler en in de verdere uitbouw van je carrière!

Wil je inspiratie op doen, je stijl pimpen of gewoon staren naar Domien of Zoë. Dan kan je in elk geval terecht op de blog of op het Instagram profiel van Domien. De moeite van het volgen waard!

You May Also Like

MenStyle Festivalchick: Quirine Van Camp

Whatmatters schuimt deze zomer de festivals af. Maar omdat wij niet altijd over de ...

Waaghals Mister C. op jacht naar spookboten!

Laat me misschien eerst en vooral starten met een bericht, gericht aan alle mensen ...

Wij spraken met Callboy Rik ‘Jay Vleugels’ Verheye

Ongelooflijke fan…dat zijn wij van Callboys. En als we dan echt nog onze favoriete ...