Maserati opent het Folgore-tijdperk met ouverture ‘Made in Thunder’

Een spektakelshow van het merk met de drietand

Maandagavond, 15 april presenteerde Maserati, tijdens een show die zich kenmerkte door transformatie, innovatie, vindingrijkheid, creatieve inspiratie en die tevens een geheel nieuwe ervaring vormde als voorbode van een spannende nieuwe reis naar de toekomst, ‘Made in Thunder’, een ouverture van het Folgore-tijdperk, het nieuwe 100% elektrische hoofdstuk van het merk met de drietand.

De show begon met de hypnotiserende en meeslepende sound experience van de internationaal bekende Italiaanse artiest Dardust, waarmee hij de zonsondergang begroette en de komst van een nieuw tijdperk verwelkomde dat luistert naar de naam Folgore.

Het volgende optreden werd verzorgd door de getalenteerde Italiaanse actrice Matilda De Angelis. Zij werd vergezeld door een briljante Italiaanse vertegenwoordiger van de wereld van de wetenschap, astrofysicus en communicator Edwige Pezzulli. Ze openden het evenement officieel en luidden de avond in voor het publiek: samen zetten ze de vroege historie uiteen van het merk uit Motor Valley, dat dit jaar 110 jaar succes in de auto- en racegeschiedenis viert. Dat gebeurde op dezelfde dag van het jaar waarop het grootste Italiaanse genie dat ooit heeft geleefd, Leonardo Da Vinci, werd geboren. Tijdens deze nationale dag wordt ook het begrip Made in Italy gevierd.

De artistieke en creatieve kracht van de Toscaanse wetenschapper, uitvinder en kunstenaar en de befaamde producten die in Italië worden geproduceerd, vormen de impuls waarmee Maserati het nieuwe tijdperk van het merk met de drietand is ingaan. Met Folgore als vaandeldrager, vertegenwoordigd door het volledig elektrische gamma van het in Modena gevestigde merk.

Nadat de twee jonge Italiaanse sterren de honneurs hadden waargenomen, was het podium het decor voor de wereldpremière van een model dat een hoofdrol speelt in het elektrische tijdperk van Maserati: de GranCabrio Folgore, een cabriolet die 100% made in Modena is en 100% elektrisch.

De elegant gelijnde GranCabrio Folgore is niet alleen de eerste 100% elektrische cabriolet in het luxesegment en het snelste model in zijn soort. Het is ook een auto die sportiviteit en comfort verenigt en zich kenmerkt door vakmanschap. Na de GranTurismo Folgore, het eerste volledig geëlektrificeerde model van het merk, en de Grecale Folgore, de eerste 100% elektrische SUV in de geschiedenis van het merk met de drietand, maakt de nieuwe open Maserati het huidige volledig elektrische aanbod van de onderneming uit Modena compleet.

Met een topsnelheid van 290 km/u is de GranCabrio Folgore, zoals gezegd, de snelste elektrische cabriolet van dit moment. De batterij, geproduceerd in de Mirafiori Battery Hub-assemblagefabriek in Turijn, heeft een nominale capaciteit van 92,5 kWh en levert via drie 300 kW elektromotoren een continu vermogen van 560 kW (750 pk, plus een piekvermogen van 610 kW) en een maximumkoppel van 1.350 Nm aan de vier wielen.

Met een stoffen dak dat maar een beperkte hoeveelheid ruimte in beslag neemt wanneer het in de kofferbak wordt opgeborgen, staat de GranCabrio borg voor open rijplezier voor vier passagiers. De canvas softtop kan worden bediend bij snelheden tot 50 km/u. Het opent in 14 seconden en sluit in 16 seconden. Het dak kan op elk moment worden geopend of gesloten via een aanraakknop op het centrale display. Zelfs met het dak naar beneden garandeert de GranCabrio uitzonderlijk thermisch en akoestisch comfort.

 

En over akoestiek gesproken, het specifieke geluid van de Folgore-uitvoering is afgeleid van de Formule E-racewagens, maar dan geschikt gemaakt voor serieproductie. Folgore is als het ware het geluid van Maserati’s toekomst, een donderslag die nieuwe energie geeft en de toekomst van het merk hopelijk helemaal doet ontvlammen.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Subaru XV

Nummer twee uit onze drieledige Subaru Test dit najaar… Of we in onze Japanse ...

Met de Porsche 911 Dakar ga je ‘van’t padje’

En niet alleen de duinen Als er één daily is die we altijd in ...

Abarth lanceert draagbare ‘performance’ kleding

Voor echte sportievelingen… Stijl en prestaties, de waarden die het DNA van Abarth vormen, ...