Het Belcar-seizoen zit erop en dit zijn de kampioenen

En volgend jaar aan ons?

MenStyle en racen? Laten we het erop houden dat we ons aan het voorbereiden zijn. Zo hebben we ons al een paar keer laten gaan in een Mazda MX-5 Cup die hier en daar toch al, in zijn klasse, een Belcar-podium kon rijden met dank aan onze Automotive Expert, Alain De Jong. Wat ons nog ontbreekt? Een paar sollen maar ook daar werken we aan richting volgend seizoen.

Maar voor het nieuwe seizoen, moesten we ook nog het afgelopen seizoen afronden. En dat gebeurde dit weekend op het circuit van Zolder voor een race van 125 minuten. Voor de titel in GTA en het algemene kampioenschap ging het tussen de PK Carsport Audi R8 GT2, die van op de polepositie vertrok en de Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup, die op de tweede startplaats stond en als leider in het kampioenschap de slotmanche aanvatte.

De race startte dramatisch voor de Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup. Dylan Derdaele raakte met de #99 Belgium Racing Porsche bij de start in een wedstrijdincident betrokken en moest achteraan weer aansluiten en aan een enorme inhaalwedstrijd beginnen. Vooraan kon PK Carsport, waar de afscheidnemende Bert Longin de start nam, stilaan afstand nemen en na 125 minuten kwam de Audi voor de tweede maal dit seizoen als winnaar over de meet. Op zes minuten van het einde ging Jan Lauryssen voorbij aan zijn teamgenoot Michael Cool om alsnog tweede te eindigen op 49,8 seconden van de winnende Audi en zo de titel veilig te stellen.

We zijn ontzettend tevreden”, aldus Jan Lauryssen en Dylan Derdaele na de race. “Races winnen is één ding, een titel iets anders. We zijn echt fier op onze prestatie, een prestatie van heel het team! Dit gaan we vieren.

Ik moet iedereen bedanken die me ooit gesteund heeft, dus een heel grote ‘Bedankt’”, was dan weer het slotwoord van Bert Longin aan iedereen die het wilde horen, waarna de Leuvenaar op het podium zijn helm symbolisch aan de haak hing.

De zege in de klasse GTB ging naar Arthur Peters en Kenny Herremans in hun Tip Top by NGT Porsche Cayman die zevende algemeen werden en meteen ook het brons in het algemene klassement wegkaapten. Zij waren al eerder zeker van de titel in de klasse GTB.

Zeges voor GTE Racing, VDW Motorsport en IC Motorsport in toerisme

In TA werd het een spannende strijd tussen de VP-Racing Audi van Oliver Bertels en Nick Van Pelt enerzijds en de GTE Racing Cupra van vader en zoon Van Den Hove anderzijds, waar de Cupra als winnaar uit de bus kwam. Solist Alexander Borgmans finishte met zijn Alnimax Racing BMW M235i Racing als derde in de klasse TA. VP-Racing was al zeker van de titel. Ron Van De Water en Nico Vangeel wonnen met hun beproefde BMW E46 van VDW Motorsport niet enkel de race, maar het duo uit Kasterlee behaalde dus ook de titel in de klasse.

Jorg Hendrix en Yana Loeman zegevierden met de IC Motorsport by Car Care Peeters BMW 325i dan weer in de TC-klasse en de Buga Auto/Glow/ Mstc Abarth van Peter Bens en Ellen Leysen, die we hier al eens interviewden, werd tweede. IC Motorsport by Car Care Peeters is kampioen in de klasse TC.

En volgend jaar? Aerts-De Jong op de erelijst? Storten kan op rekeningnummer BE57……… ondergetekenden danken u!

Foto’s:
– Copyright © Belcar Series
– MenStyle

You May Also Like

Lexus belichaamt zijn status als lifestylemerk met dit luxueus jacht

De nieuwe LY680 Lexus wil een luxe lifestylemerk zijn en zijn paradepaardje, het luxe ...

Dit waren de 10 best gelezen MenStyl Road Tests van 2020

Een pak PK’s… 2020 was een klotejaar. Niet alleen was Corona een heel grote ...

Mini en designer Paul Smith slaan handen in elkaar

Uniek De MINI STRIP (co-)created by Paul Smith viert op 12 augustus 2021 zijn ...