Singer komt met drie nieuwe en heerlijke 930 Turbo’s

Moderne exclusiviteit in een retro jasje

Een merk waar wij steeds wild van worden? Porsche! Vooral dan de 911-reeks ligt ons nauw aan het hart. En wat is er heerlijker dan een lekkere oude vintage Porsche? Wél, een nieuwe in een retro jasje en dat hebben zij bij Singer meer dan goed begrepen.

Zo stellen ze nu als eerbetoon aan 50 jaar Porsche 911 Turbo, naast de coupé, drie nieuwe varianten van hun 930 Turbo-creatie voor, de Cabrio, een Targa én een Slantnose, eentje met klaplichten in de plaats van de iconische ronde koplampen.

Het slechte nieuws, nu al? Dat van de geplande 70 stuks van de 930 Turbo Coupé en de slechts 25 exemplaren van de Slantnose Coupé al uitverkocht zijn alvorens ze van de band rollen. Over de Targa en de Cabrio zijn de aantallen nog niet bekend. Het andere slecht nieuws? De prijs begint bij 900.000 euro, afhankelijk van de specs en personalisaties.

Onderhuids is elke Singer 930 Turbo gebaseerd op het chassis van de Porsche 964. De motor, een 3,8-liter luchtgekoelde flat-six krijgt twee turbocompressoren uit de 992, goed voor een vermogen van 510 pk op de achterwielen. Oh ja, schakelen? Dat blijft manueel met een zesbak.

 

You May Also Like

Abarth 695 Tributo 131 Rally brengt de legende na 40 jaar terug tot leven

Jouw partner in crime op kleine bochtige al dan niet geasfalteerde wegen De Abarth ...

911 GT3 R Rennsport, speelgoed voor echte alfamannetjes

Het wordt moeilijk kiezen… Mochten we centen over hebben natuurlijk. Daar waar we nog ...

Deze customized Porsche 959SC ging voor recordbedrag onder de hamer

Dju, kans gemist 10 december laatstleden boden de dekselse rekels bij RM Sothby’s een Porsche ...