MenStyle Resto-review: DIM Dining (Antwerpen) *****

Een Japanse ster niet gestolen

MenStyle, eten en drinken? Dat gaat hand in hand. En aangezien wij ons wel vaker in één of ander goed, minder goed en soms gewoon verbluffend etablissement nestelen, is het gewoon leuk om hier ineens het eten, het drinken en de sfeer te reviewen.

Vandaag reviewen we DIM Dining, een restaurant ook de Vrijdagmarkt in Antwerpen waar het duo chef Simon van Dun en gastheer-sommelier Jonas Kellens en hun team een doorleefde hommage aan diverse eetculturen uit Azië serveren. En of de verwachtingen hoog waren daar we weten dat Michelin de heren sinds 2022 met een ster bekroonden en ze ook bij Gault Millau een zeer mooie 16/20 scoren.

Het ontvangst in deze zaak die is hartelijk. De met kennis doorspekte jonge mannelijke en vrouwelijke medewerkers lopen mooi in het pak maar met een tikkeltje losse nonchalance en keurige sneaker. Neen, vergeet een stijve bediening, het kan en mag losser. En of je hier punten scoort, althans bij ons.

De kennis van elk gerecht met ingrediënten waarvan ondergetekende zelfs soms nooit van gehoord heeft is bewonderenswaardig alsook de suggesties en de uitleg die we bij de wijn, saké of thee kregen. De steevast lichte gerechten zelf zijn een smaakbom in de mond en je proeft hier en daar de fusion invloeden die zorgen voor culinaire sensaties. Bij de 8-, 9- of 10-gangen menu is een paring Sake- en/of Cha – Thee arrangement mogelijk. Wij kozen, na een glaasje champagne als alternatief, bij onze menu zelf ons flesje wijn uit, op suggestie van de sommelier. Of we daar spijt van hebben? Totaal niet want de frisse Franse wijn uit de Loire-streek paste perfect bij de ganse menu al zouden we in de toekomst ook wel durven gaan voor het volledige arrangement voor een complete beleving.

Waarom? Omdat Jonas Kellens, als echte gediplomeerde sakemeester, voor een beleving zorgt die ongezien is in ons land. Dat hebben we met verwonderlijke blik en gespitste oren kunnen ervaren bij aangrenzende tafels die wel voor het arrangement hebben gekozen.

Conclusie? Meer dan een ster waardig trakteert het team van DIM Dining je in een met Zen doorspekte sfeer je doorheen een mix van Japanse en Westerse invloeden. Michelin omschrijft het als ‘Een wervelwind van indrukken die je niet snel zal loslaten’. Beter kunnen we het niet omschrijven. De prijs? Tja, sterren kosten geld maar mensen die houden van heerlijk tafelen, nieuwe dingen willen ontdekken en tegelijk voor een ervaring willen betalen zullen hier nooit bedrogen uitkomen.

Meer info? www.dimdining.be
Foto’s: DIM Dining/MenStyle

You May Also Like

Van der Gang: Nederlandse topkwaliteit rond je pols

Niet alleen in Zwitserland worden horloges van topkwaliteit gemaakt, ook onze noorderburen kunnen er ...

August 17th whisky mag niet ontbreken op de feesttafel

August 17th op December 24th… Augustus of december? Een goede whisky slaan we nooit ...

Corona houdt muzikant-componist Gert Keunen niet tegen (Interview)

Corona doet wat met een mens… Als muzikant-componist maak je dan nieuwe muziek. Ook ...