Mercedes-AMG x will.i.am: MBUX SOUND DRIVE, een interactieve muziekervaring

Laat muziek reageren op jouw rijstijl

Mercedes-AMG kondigde op CES 2024 de introductie aan van MBUX SOUND DRIVE. De nieuwe interactieve muziekervaring is een volgend project in het kader van de samenwerking met kunstenaar en ondernemer will.i.am. De softwaretechnologie maakt het mogelijk dat muziek reageert op de individuele rijstijl. Het voertuig wordt een virtueel muziekinstrument, bespeeld door de bestuurder. Daarmee verandert de toch al bijzondere rijervaring in een Mercedes-AMG in een emotionele muzikale rit.

MBUX SOUND DRIVE interpreteert met behulp van sensoren en geavanceerde software rijdynamische processen, zoals recuperatie, acceleratie, sturen en remmen, zet deze om in muzikale expressies en stelt de bestuurder in staat om realtime te ‘componeren’.

Bij Mercedes-Benz willen we dat digitale innovaties onze klanten emotioneel raken – door bijzondere nieuwe functies die tijdens elke rit echt het verschil maken. Met MBUX SOUND DRIVE bepalen AMG-rijders hoe hun muziek klinkt. Dit maakt in-car entertainment veel meer immersive.”, aldus Markus Schäfer, Chief Technology Officer lid bij Mercedes-Benz Group AG.

Will.i.am pikt hierop in “Stel je een wereld voor waarin je voertuig een instrument wordt dat muzikale reizen mogelijk maakt. MBUX SOUND DRIVE geeft muziek door het rijden opnieuw vorm. Ik ben benieuwd hoe componisten, producers en songwriters dit zullen gebruiken om nieuwe muziek te creëren en klassiekers voor het autorijden te herinterpreteren. MBUX SOUND DRIVE is niet alleen een nieuwe grens voor muziekproductie, maar opent ook nieuwe, opwindende en interactieve luisterervaringen voor automobilisten.

Van de studio naar de weg – een unieke muziekervaring

Met MBUX SOUND DRIVE gaat het lange en succesvolle merkpartnership tussen Mercedes-AMG en multi-platina-artiest will.i.am een ​​opwindende nieuwe fase in. Naarmate het project vorderde, koesterde will.i.am het idee om zijn vaardigheden als platenproducent te gebruiken om een ​​interactieve in-car muziekervaring te ontwikkelen. De technologie verbindt de voertuighardware met de muzieksoftware via precieze ‘in-car signalen’ waardoor de muziek realtime kan reageren op de rijeigenschappen. De opgegeven parameters variëren van accelereren en remmen tot energieterugwinning en stuurhoek. De technologie kan ook synchroniseren met andere ‘signalen’ van het voertuig, bijvoorbeeld de regensensor op de voorruit, die bij slecht weer rustgevende ritmes kan bieden om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren.

De kracht van het platform – digitale rijmuziek voor iedereen

Het bieden van een immersive geluidservaring is slechts een deel van het project. Het langetermijndoel van MBUX SOUND DRIVE is om de functie om te zetten in een open muziekplatform. Artiesten van over de hele wereld kunnen dan de studiosoftware van MBUX SOUND DRIVE gebruiken om muziek in elk genre te creëren in een nieuw immersive audioformat.

De uitrol van MBUX SOUND DRIVE begint medio 2024 en wordt beschikbaar gemaakt voor modellen van Mercedes-AMG en Mercedes-Benz die zijn uitgerust met de tweede generatie van het MBUX infotainmentsysteem (Mercedes-Benz User Experience). Klanten ontvangen een melding wanneer de nieuwe MBUX softwareupdate beschikbaar is in hun regio. Vervolgens kunnen ze deze over-the-air (OTA) downloaden en installeren met behulp van de update-assistent op het MBUX mediadisplay of in de Mercedes me-app.

You May Also Like

Xenia en waanzinnige supercars, ons weekend kan niet meer stuk! (Interview)

Mensen die ons een beetje kennen weten dat wij drie dingen zeker kunnen appreciëren. Eten, ...

Ducati en Bentley onthullen meesterlijke samenwerking

Een mooie onthulling op Art Basel Miami Dat Ducati wel eens vaker samenwerkt met ...