Aperta claimt meest efficiënte voertuig op aarde gemaakt te hebben

Rijden we binnenkort gewoon op zonne-energie? 

De rekels achter Aptera, een startup van de in San Diego gevestigde zonne-energie-elektrische auto, doen gewaagde uitspraken over hun huidige prototype: namelijk dat het het “meest efficiënte voertuig op aarde” zal zijn. Criticasters vragen zich daarentegen af op deze concept überhaupt ooit in productie zal gaan. Toch hebben ze er daar in San Diego alle vertrouwen in en tonen meer beelden van hun Aperta Air In.

Het ziet eruit als een klein ruimteschip-achtig voertuig op drie wielen en heeft zonnepanelen op het dak. De specificaties zien er ook gewoon goed uit. De Aptera heeft een druppelvorm met een spitse achterkant, alle drie de wielen in aerodynamische pods. Dit alles resulteert in een ongeëvenaarde luchtweerstandscoëfficiënt als we de cijfers uit de testen in een Italiaanse windtunnel mogen geloven.

Of hij ook snel is? Als je in eerdere tests een Tesla Model 3 en Audi R8 GT Spyder in een dragrace over een kwart mijl kan verslaan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken, toch?

We verleggen de grenzen van wat mogelijk is in mobiliteit en dit is nog maar het begin. Meer spannende functies en vooruitgang op weg naar een toekomst op zonne-energie zitten in de pijplijn en we kunnen niet wachten om ze met jou te delen“, laat het bedrijf ons weten. Of er ook een testrit in zit? Tgoh, een tripje San Diego, aan de Californische kust, daar zeggen we niet neen tegen.

You May Also Like

Nieuwe Shelby is beste ooit

Een raspaard vol paarden Als je over een muscle car spreekt adem je in ...

Hier zijn de nieuwe BMW X5 M Competition en BMW X6 M Competition

Zuiniger, krachtiger,… Met uitgebreide innovaties op het gebied van prestaties, aanwezigheid en digitalisering scherpt ...

Toyota Yaris GR bodykit door Prior Design is bruut, bruter,…

Bruutst… De verrassing van 2020? Ongetwijfeld de Toyota GR Yaris. Onze huisfotograaf ‘Herr Fred‘ ...