Aperta claimt meest efficiënte voertuig op aarde gemaakt te hebben

Rijden we binnenkort gewoon op zonne-energie? 

De rekels achter Aptera, een startup van de in San Diego gevestigde zonne-energie-elektrische auto, doen gewaagde uitspraken over hun huidige prototype: namelijk dat het het “meest efficiënte voertuig op aarde” zal zijn. Criticasters vragen zich daarentegen af op deze concept überhaupt ooit in productie zal gaan. Toch hebben ze er daar in San Diego alle vertrouwen in en tonen meer beelden van hun Aperta Air In.

Het ziet eruit als een klein ruimteschip-achtig voertuig op drie wielen en heeft zonnepanelen op het dak. De specificaties zien er ook gewoon goed uit. De Aptera heeft een druppelvorm met een spitse achterkant, alle drie de wielen in aerodynamische pods. Dit alles resulteert in een ongeëvenaarde luchtweerstandscoëfficiënt als we de cijfers uit de testen in een Italiaanse windtunnel mogen geloven.

Of hij ook snel is? Als je in eerdere tests een Tesla Model 3 en Audi R8 GT Spyder in een dragrace over een kwart mijl kan verslaan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken, toch?

We verleggen de grenzen van wat mogelijk is in mobiliteit en dit is nog maar het begin. Meer spannende functies en vooruitgang op weg naar een toekomst op zonne-energie zitten in de pijplijn en we kunnen niet wachten om ze met jou te delen“, laat het bedrijf ons weten. Of er ook een testrit in zit? Tgoh, een tripje San Diego, aan de Californische kust, daar zeggen we niet neen tegen.

You May Also Like

Milaan gewekt met het geluid van een Alfa Romeo F1

Ter gelegenheid van zijn 112e verjaardag Op de 112e verjaardag van de oprichting van ...

Audi trekt het doek van de A6 Avant e-Tron Concept

Een elektrische RS6?  Als er één gezinswagen is waar we met heel veel plezier ...

Nieuwe details en foto’s van Porsche 911 GT3 gelekt

En nu maar wachten tot maart… Als we onze bronnen mogen geloven zal de ...