Lancia viert zijn terugkeer in België in stijl

Lancia is back!

Gisteren werd in de residentie van de Italiaanse ambassadrice in Brussel duidelijk welke koers Lancia in Europa zal gaan varen en ze hadden mooi gerief bij, de futuristisch EV, Pu+Ra HPE (Pure, Radical en High Performance Estate), een concept die zowat alle stijlkenmerken bevat die zullen opduiken in de komende modellen.

Lancia is terug in de Belux met de Europese tournee van de Lancia Pu+Ra HPE, het manifest van het merk voor de komende 10 jaar op het gebied van design, interieur, duurzaamheid, elektrificatie en moeiteloze technologie. De Belux landen zijn erg belangrijk voor het merk, zowel vanwege hun voorliefde voor ‘stijl’ en ‘made in Italy’-design als vanwege het belang van het B-segment op de markt. We willen van de Belux één van de belangrijkste Europese markten voor ons merk maken, zodat Lancia een gewild, gerespecteerd en geloofwaardig merk wordt in de Europese premium markt,” aldus Luca Napolitano, CEO van het merk Lancia.

Naast Italië behoort de Belux tot de Europese landen waar Lancia in 2024 zal terugkeren met de lancering van de nieuwe Ypsilon. Er zijn twee belangrijke redenen voor de beslissing om zich in de Belux te vestigen: de eerste is de aantrekkingskracht van “Made in Italy”, en de tweede is het potentieel van het B-segment. Lancia is altijd een geliefd merk geweest in de Belux en een aantal iconische Italiaanse modellen hebben acteurs, liefhebbers van Italiaanse mode en elegantie en motorsportfans voor zich gewonnen.

Tot op de dag van vandaag is Lancia het merk met de meeste titels in het Wereldkampioenschap Rally, met 11 titels, waarvan 6 op rij. De modellen Lancia Stratos, 037 en Delta domineerden rally’s gedurende meer dan 20 jaar.

De Roadmap van Lancia

De komst van Lancia naar de Belux is een nieuwe stap in de Renaissance van het merk op weg naar internationalisering en maakt deel uit van een solide en ambitieuze routekaart in lijn met het strategische plan “Dare Forward 2030” van Stellantis. Tegen de eerste helft van 2024 zal het merk 70 nieuwe retailers hebben in 70 grote Europese steden, waarvoor al 100% van de intentieverklaringen is ondertekend. De strategie bestaat uit een nieuw, efficiënt en innovatief distributiemodel, waarbij 50% van de verkoop online wordt gegenereerd en een select aantal retailers met als grootste missi: kwaliteit. De nieuwe showrooms zullen klanten een volledig meeslepende ervaring bieden, zowel online als offline, waarbij een ‘huiselijke’ sfeer wordt gecreëerd dankzij materialen, kleuren en aandacht voor detail geïnspireerd door Italiaanse architectuur en design.

Als onderdeel van het tienjarige strategische plan wil Lancia drie nieuwe modellen lanceren met een frequentie van “één om de twee jaar”, te beginnen met de nieuwe Ypsilon in 2024. Vanaf 2026 zal Lancia alleen nog maar 100% elektrische modellen lanceren en vanaf 2028 zal het bedrijf alleen nog maar 100% elektrische auto’s verkopen. Het strategisch plan zal veel aandacht besteden aan eco-verantwoordelijkheid, zoals blijkt uit het gebruik van innovatieve materialen: 50% van de tactiele oppervlakken zijn gemaakt van materialen die afkomstig zijn van duurzame ontwikkeling.

Lancia Pu+Ra HPE

De Lancia Pu+Ra HPE is het manifest van het merk voor de komende 10 jaar, een 100% elektrisch concept dat de visie van het merk vertegenwoordigt op het gebied van design, interieur, duurzame ontwikkeling, elektrificatie en gebruiksvriendelijke technologie. Het is een auto met een gestroomlijnde carrosserie voor maximale efficiëntie, zowel wat betreft de actieradius als de oplaadtijd en het gebruik. Deze eerste uiting van het nieuwe Lancia-tijdperk is geïnspireerd op de wereld van het Italiaanse interieurdesign, dankzij de samenwerking met Cassina, leider in de high-end meubelindustrie, voor een typisch Italiaanse ervaring van “je thuis voelen in je auto”.

De naam Lancia Pu+Ra HPE komt van Pu+Ra, de nieuwe pure en radicale designtaal van het merk, terwijl HPE staat voor High Performance Electric. Deze conceptauto belichaamt volledig de principes van Lancia’s nieuwe design, waarbij de volumes van de auto ontstaan uit de kruising van elementaire geometrische vormen, zoals de cirkel en de driehoek, gecombineerd met enkele iconische erfgoeddetails, zoals de Venetiaanse jaloezieën van de Lancia Beta HPE.

De Lancia Pu+Ra HPE heeft 70% tactiele oppervlakken gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen die ‘Italiaansheid’, heroverwogen traditie en een “coming home” gevoel uitstralen. De Lancia Pu+Ra HPE is de eerste auto die is uitgerust met het multimediasysteem S.A.L.A., dat de audio-, klimaatregelings- en verlichtingsfuncties centraliseert en het mogelijk maakt om de omgeving in de auto aan te passen met een eenvoudig gebaar of het geluid van je stem.

Wij zijn alvast benieuwd naar de modellen die na de Ypsilon zullen gelanceerd worden. Wordt dus vervolgd.You May Also Like

Te Koop: GMC busje The A-Team

Tatadaataaa, Tatadaaaaaaaaaa… Ooit Face, Murdock, B.A. Baracus of Hannibal willen zijn? Dan hebben we ...

MenStyle Roadtest: Mazda MX-5 RF 2.0

Of we onze zware dikke patserige Duitse een paar dagen wilden inruilen voor een ...

MenStyle Roadtest: Subaru BRZ

Een geslaagde ontmaagding… We moeten het niet ontkennen…een eerste keer blijft in het geheugen ...