Pagani Zonda 760 LH, het ex-liefje van Lewis Hamilton, in de prak gereden

Tunneltol ter waarde van zo’n 10 miljoen euro

Dat de Pagani Zonda 760 LH niet altijd lief behandeld wordt, wisten we al. Zo parkeerde de F1-held zijn paarse bolide ooit al eens tegen een paar geparkeerde auto’s in Monaco, te wijten aan ’te hard doorgezakt’ en ‘een te weinig aan slaap’. Lewis liet zijn speeltje maken maar verkocht het later door voor 10 miljoen euro, oftewel zo’n 8,6 miljoen euro meer dan wat hij er ooit voor betaald heeft.

Nu, zeven jaar later, is het opnieuw prijs voor de Pagani. Zo heeft de nieuwe eigenaar de paarse krachtpatser, aangedreven door een heerlijk klinkende V12, in de muur van de Penmaenbach-tunnel in Wales geboord. Total loss? Zo lijkt het al weten we niet of de Italianen toch miraculeus het boeltje kunnen redden. Geluk bij een ongeluk? De bestuurder geraakte niet gewond en bleef alleen in shock achter.

Je zou voor minder als je weet dat je ettelijke miljoenen op maat gemaakte onderdelen letterlijk tegen de muur ziet knallen. En hij had het moeten weten want Lewis zelf was niet altijd even lyrisch over de Pagani: “De Zonda is vreselijk om te rijden. Het heeft de beste geluiden van alle auto’s die ik bezit, maar qua rijgedrag is het de slechtste.” Een verwittigd man is er twee waard zouden we hier zeggen maar blijkbaar had de onfortuinlijke nieuwe eigenaar dit net niet goed genoeg in zijn oren geknoopt.

Cover: Instagram Lewis Hamilton

You May Also Like

DS4 komt als mooie cross-over

Oui monsieur Op Bugatti na halen we maar zelden een wagen van Franse makelij ...

Te koop: KITT uit Knight Rider (en David Hasselhoff brengt hem persoonlijk thuis)

Na het busje van The A-Team, nu een andere filmparel Of David Hasselhoff op ...

MenStyle Weekend Tip: Classic Event Waregem ’23

Een niet te missen ‘automotive feest’ voor elke Petrolhead Classic Event is hét najaarsevent ...