Pagani Zonda 760 LH, het ex-liefje van Lewis Hamilton, in de prak gereden

Tunneltol ter waarde van zo’n 10 miljoen euro

Dat de Pagani Zonda 760 LH niet altijd lief behandeld wordt, wisten we al. Zo parkeerde de F1-held zijn paarse bolide ooit al eens tegen een paar geparkeerde auto’s in Monaco, te wijten aan ’te hard doorgezakt’ en ‘een te weinig aan slaap’. Lewis liet zijn speeltje maken maar verkocht het later door voor 10 miljoen euro, oftewel zo’n 8,6 miljoen euro meer dan wat hij er ooit voor betaald heeft.

Nu, zeven jaar later, is het opnieuw prijs voor de Pagani. Zo heeft de nieuwe eigenaar de paarse krachtpatser, aangedreven door een heerlijk klinkende V12, in de muur van de Penmaenbach-tunnel in Wales geboord. Total loss? Zo lijkt het al weten we niet of de Italianen toch miraculeus het boeltje kunnen redden. Geluk bij een ongeluk? De bestuurder geraakte niet gewond en bleef alleen in shock achter.

Je zou voor minder als je weet dat je ettelijke miljoenen op maat gemaakte onderdelen letterlijk tegen de muur ziet knallen. En hij had het moeten weten want Lewis zelf was niet altijd even lyrisch over de Pagani: “De Zonda is vreselijk om te rijden. Het heeft de beste geluiden van alle auto’s die ik bezit, maar qua rijgedrag is het de slechtste.” Een verwittigd man is er twee waard zouden we hier zeggen maar blijkbaar had de onfortuinlijke nieuwe eigenaar dit net niet goed genoeg in zijn oren geknoopt.

Cover: Instagram Lewis Hamilton

You May Also Like

MenStyle On Tour: Launch BMW M5 & vlammen op Spa-Francorchamps

Weer iets afgevinkt op onze bucket list… Afgelopen maandag, 22 juni, was een historisch ...

Profile’s ludieke ‘doppenactie’ spoort aan regelmatig de banden te checken

‘Kijk uit je doppen!’ Onder die noemer adviseert Profile deze maand automobilisten om hun ...

Saint Laurent x SUPER73 is de e-bike voor de stijlvolle man

Modieus fietsen… Hoewel, fietsen? Beetje trappen zal ook volstaan want dat is nu eenmaal ...