Een handgeschakelde EV? Toyota gaat het proberen

Een 100% elektrische opvolger voor de Toyota MR2

Toyota (en ook een beetje Lexus) en 100% elektrisch, het heeft lang geduurd alvorens de Japanners, die ver stonden in de ontwikkeling van (mild) hybrides de noodzaak zagen. Toch staan er tussen nu en 2030 een dertigtal elektrische modellen op de planning. En het mag ineens een pakje verder gaan.

Zo willen ze zowaar een handbak integreren in een EV. Zo lekte Akio Toyoda, de vroegere grote baas van de groep, dat de opvolger van de MR2 een motorgeluidgenerator krijgt, dat we ook al terugzagen in de Abarth 500e, én zowaar een manuele versnellingsbak, inclusief koppelingspedaal. Doel? Meer rijplezier en het gevoel van het rijden met een verbrandingsmotor nabootsen. Hoe? Via een systeem dat onderbrekingen in het vermogen stimuleert waardoor het lijkt dat je van versnelling wisselt.

Het systeem zou ook over een valse toerenteller beschikken om de schommelende (niet-bestaande) toerentallen te zien. Of dat allemaal zal lukken? Geen idee maar we worden er wel enthousiast van.

 

You May Also Like

Maserati MC20 Roadster laat zich zien

Als gecamoufleerde dakloze Maserati MC20 De Maserati Corse 2020 (MC20) heeft één doel, Maserati ...

687 Tesla’s geven samen spectaculaire lichtshow in wereldrecordpoging (video)

‘dun dun dun dun dun dun dun dun dun dun dun dundun dun dundundun’ ...

Ferrari dropt heerlijke 12Cilindri (Spider)

Voor de happy few… Een specifiek element van Ferrari brengt de liefhebbers van het ...