Een handgeschakelde EV? Toyota gaat het proberen

Een 100% elektrische opvolger voor de Toyota MR2

Toyota (en ook een beetje Lexus) en 100% elektrisch, het heeft lang geduurd alvorens de Japanners, die ver stonden in de ontwikkeling van (mild) hybrides de noodzaak zagen. Toch staan er tussen nu en 2030 een dertigtal elektrische modellen op de planning. En het mag ineens een pakje verder gaan.

Zo willen ze zowaar een handbak integreren in een EV. Zo lekte Akio Toyoda, de vroegere grote baas van de groep, dat de opvolger van de MR2 een motorgeluidgenerator krijgt, dat we ook al terugzagen in de Abarth 500e, én zowaar een manuele versnellingsbak, inclusief koppelingspedaal. Doel? Meer rijplezier en het gevoel van het rijden met een verbrandingsmotor nabootsen. Hoe? Via een systeem dat onderbrekingen in het vermogen stimuleert waardoor het lijkt dat je van versnelling wisselt.

Het systeem zou ook over een valse toerenteller beschikken om de schommelende (niet-bestaande) toerentallen te zien. Of dat allemaal zal lukken? Geen idee maar we worden er wel enthousiast van.

 

You May Also Like

Elon Musk twittert: ‘Geen Tesla Model S Plaid+’

Omdat het gewoon niet hoeft… “Plaid+ is geannuleerd. Niet nodig, want de Plaid is ...

Helaas, de dagen van de W12 bij Bentley zijn geteld

Mogen wij dit jammer vinden?  100.000 exemplaren sinds 2003, dat is het gigantische aantal ...

Dit is de nieuwe Range Rover Sport

Imposant Na de lancering van de nieuwe Range Rover was het wachten op zijn sportievere ...