BMW Concept Touring Coupé, een knipoog naar de toekomst?

Wauw 

BMW presenteert dit weekend tijdens de opening van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 de wereldpremière van zijn met de hand gebouwde BMW Concept Touring Coupé. Een wagen die doet denken aan de BMW 328 Touring Coupé die in 1940 de Mille Miglia endurance race won en tevens een knipoog is naar de BMW 02 Reeks modelvarianten van de vroege jaren 1970. Met deze gesloten tweezitter, die ontwikkeld werd voor eenmalige productie, zet BMW de traditie van legendarische klassiekers voort: een tijdloos symbool van vrijheid op vier wielen en het plezier van samen reizen.

BMW Design heeft de traditionele carrosserievorm van een elegante sportwagen opnieuw vormgegeven en de auto een shooting brake concept gegeven. In het interieur zorgen nauwkeurig bewerkte lederen oppervlakken van de Italiaanse fabrikant Poltrona Frau voor een luxueuze ambiance. Het compartiment achter de stoelen biedt voldoende ruimte om bagage op te bergen voor spontane uitstapjes; ook de bagage zelf werd exclusief op maat gemaakt in het leeratelier Schedoni in Modena.

Uniek model brengt tribuut aan de tijdloze fascinatie van de auto.

De wereldpremière van de BMW Concept Touring Coupé op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 plaatst de auto in een historische context. Omringd door klassieke motoren uit de autogeschiedenis die hun eigenaars en toeschouwers al tientallen jaren plezier bezorgen, wordt deze unieke auto in het Italiaanse Cernobbio gepresenteerd als een eerbetoon aan de tijdloze fascinatie van de auto.

De BMW Concept Touring Coupé wordt aangedreven door de, thank god, kenmerkende zescilinder lijnmotor van het merk, met prestatiekenmerken en verfijning die zijn status als symbool van puur, onvervalst rijplezier bevestigen.

Interieur design: hoogwaardig 

De interieurambiance van de BMW Concept Touring Coupé wordt bepaald door de voor het merk gebruikelijke bestuurdersoriëntatie in de cockpit, met maximale aandacht voor materiaalkeuze, kleurstelling en afwerking. De exclusieve bi-colour optie van het Italiaanse lederatelier Poltrona Frau verdeelt het interieur horizontaal in twee verschillende kleursegmenten: In het bovenste gedeelte bevordert een donkerbruine tint de concentratie tijdens het rijden; in het onderste gedeelte brengt een licht zadelbruin comfort en warmte in het interieur.

Nauwkeurige perforaties en gevlochten lederen banden voor de stoelbekleding en de glijstang benadrukken het ambachtelijke karakter van het interieur, dat traditioneel vakmanschap op het hoogste niveau combineert met moderne designprincipes.

Hoogwaardig vakmanschap en oog voor detail kenmerken ook de bagage die exclusief voor de BMW Concept Touring Coupé is ontworpen door de gerenommeerde lederwerkplaats Schedoni in Modena. De op maat gemaakte set bestaat uit twee grote en een kleine weekendtas, plus een kledingtas, die allemaal perfect zijn afgestemd op de auto.

You May Also Like

Dit waren de 10 best gelezen MenStyl Road Tests van 2020

Een pak PK’s… 2020 was een klotejaar. Niet alleen was Corona een heel grote ...

Huayra R, het ultieme Pagani circuit-beestje

De laatste en de strafste?  De Huayra gaat ondertussen al zo’n dikke tien jaar mee ...

Roadtrippen na Corona? In een VW ‘e-Bulli’ graag!

Wie van je maten neem je mee?  Het zijn barre tijden. Opgesloten zitten en ...