MG viert 100 jaar met pijlsnelle MG Cyberster

Een naar China geëmigreerde Brit 

Als er één auto was waar we als zestienjarige eind jaren ’90 wilden voor sparen tegen onze achttiende verjaardag, dan was het wel een MG, meer bepaald de TF, een blits karretje dat toen in concurrentie lag met de Mazda MX-5, Fiat Barchetta en de eerste generatie BMW Z3. Helaas is het die nooit geworden. Het is ook niets geworden met MG zelf want het merk ging failliet in 2005. Sinds 2006 ligt het in Chinese handen.

En het is daar, in Shanghai dat ze nu de MG Cyberster voorstellen. Opnieuw een blitse roadster, zij het nu volledig elektrisch, die hier zijn opwachting in 2024, net op de onderste verjaardag van het merk, zal maken. Naar eigen zeggen om het roadster-landschap stevig om te gooien.

Over de technische details wordt met nog geen woord gerept, althans niet officieel. Officieus spreken ze over een roadster van 4,54 m lang, 1,9 m breed en 1,33 m hoog, met een wielbasis van 2,69 m. Niet bepaald klein dus. En hij zou een dikke, euh, enorme batterij meezeulen.

Die batterij zou een rijbereik garanderen van om en bij de 800 kilometer, althans de Chinese homologatieregels, die een pak optimistischer zijn dan onze WLTP. Verder weten we, officieus, dat er twee versies op de mark komen. Eentje met een enkele elektromotor van 340 pk, en een tweede met twee motoren voor een gecombineerd piekvermogen van 544 pk, goed voor een sprintje van 0 naar 100 km/u in minder dan 3 seconden. Snel, pijlsnel zelfs! Een pak meer dan onze tienerdroom, zo’n 25 jaar geleden.

 

You May Also Like

MenStyle Roadtest: Tesla Model S 100D

Eerlijk is eerlijk, als we het hebben over dé referentie als het gaat om ...

MenStyle Road Test: Audi RS4 Avant Competition Plus

Een auto die nooit gaat vervelen… De Audi RS 4 Avant was, is en ...

Fiat 500 gaat elektrisch en krijgt in zijn derde generatie een nieuw design

Wij zaten op de eerste rij tijdens de wereldpremière van de nieuwe Fiat 500 ...