3 voordelen van ochtendseks

Wetenschappelijk bewezen 

’s Morgens? ’s Middags? Een vieruurtje? Of gewoon ’s avonds? Uiteraard zeggen we zelden nee. Meer nog, een rondje rampetampen om een dag te beginnen slaan we nooit af. Het heeft zelfs drie grote voordelen die we jullie, gul we zijn, niet willen onthouden.

1 Ochtendseks maakt je productiever

Uit een enquête waarin meer dan 1.000 volwassenen in een relatie gevraagd werden naar hun mening over ochtendseks, blijkt dat meer dan vijftig procent van de ondervraagden vinden dat ze een productievere dag hebben nadat ze ’s morgens de horizontale Tango hadden gedanst. Of diezelfde enquête bij hun baas ook hetzelfde resultaat zou geven? Dat laten we even in het midden.

2 Ochtendseks is minder ochtendstress

Wie seks heeft maakt grote hoeveelheden oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon heeft een rustgevend effect en maakt je instant blij. Twee dingen die nauw in verbinding staan tot het verlagen van jouw stresslevel. Sowieso kan je na een potje ochtendseks de hele wereld aan.

3 Jouw testosteron staat ’s morgens op zijn hoogtepunt

Gemiddeld staat het testosteronpeil in de ochtend op zijn hoogste punt. Ideaal dus om tijdens die piek, waar dus ook je drive naar seks het hoogst is, zelf naar een hoogtepunt te pieken.

Of ook vrouwen deze voordelen hebben? Laten we hopen dat het testosterongehalte bij hen iets lager ligt. De kans bestaat dus dat zij ’s morgens misschien liever even gerust gelaten wilt worden en het actieterrein wil verleggen naar de avond. Maar hé, in elke relatie is het geven en nemen dus misschien moet je het dan ook gewoon maar twee keer doen?

Foto’s: Unsplash

You May Also Like

Dit zijn de heetste ‘Tussen-de-lakens-trends’ voor 2023

Aldus de internationale erotische shop Lovehoney  Dat ook 2023 een trendy jaar tussen de ...

14 maart is de mooiste dag van het jaar

Steak & Blowjob Day Een dag die met stip genoteerd staat in onze agenda? ...

Avondje SNCTM? De erotische nachtclub waar A-list Hollywood thuis is

Binnen geraken is al een avontuur op zich… Iemand de film ‘Eyes Wide Shut’ ...