2023 wordt het jaar van de nieuwe (elektrische) BMW 5 Reeks

De 8e generatie

BMW kondigt de achtste generatie van zijn immens populaire 5 Reeks aan en laat duidelijk zijn dat deze generatie bulkt van de nieuwigheden. Zo zal de 5-Reeks een enorm pallet aan motoren aanbieden van ‘verguisde’ diesels, naar krachtige benzines tot duurzame elektrische varianten. Niet alleen mild hybrides maar uiteraard ook plug-in hybride(s) en zelfs verschillende volledig elektrische i5’s!

En nog meer goed nieuws, naast de elektrische i5 berline kondigt München ook de komst van een i5 Touring en zelfs een volledig elektrische M Performance-versie aan! En mogen we daar best wel enthousiast over zijn? Tuurlijk… wij zijn de prestaties van zijn broertje, de BMW i4, nog niet vergeten.

Wanneer we de nieuwe 5 Reeks mogen verwachten? De Sedan mogen we verwachten in oktober 2023, de Touring in het voorjaar 2024.

You May Also Like

Land Rover Defender breidt uit met dikke V8 of als ruwe Outbound

Heerlijk… Eén van onze leukste testen afgelopen jaar? De nieuwe Defender. De laatste en ...

VW-groep, Mazda en Volvo sturen kat naar 99e Autosalon Brussel 2022

Geen Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Volvo en Mazda We pinken een ...

Een Bugatti onder de kerstboom? Het kan!

En het hoeft geen miljoenen te kosten  Het is gebeurd… ook Bugatti trekt de ...