Bell & Ross presenteert BR 01 Cyber Skull Bronze

Het horlogemerk met de ampersand onthult de BR 01 Cyber Skull Bronze

De Skull trend in de horlogerie werd door Bell & Ross in 2009 nieuw leven ingeblazen met de lancering van het eerste horloge in haar Skull collectie: de BR 01 SKULL. Tien jaar later bevestigt de nieuwe Cyber Skull opnieuw de prominente plaats die Bell & Ross inneemt binnen het hedendaagse horlogeontwerp. De ultra-moderne gefacetteerde stijl van dit avant-garde model projecteert deze familie naar de toekomst.

Vandaag presenteert Bell & Ross de nieuwste in de serie: de Cyber Skull Bronze. Dit horloge heeft het uiterlijk van de iconische Cyber Skull, maar deze keer versierd met brons. Deze legering evolueert in de tijd, zodat elk van de 500 stuks van deze serie uniek is in hun eigen recht.

Futuristisch ontwerp
In 2020 bedacht Bruno Belamich, Artistiek Directeur van Bell & Ross, gepassioneerd door cutting-edge technieken, de Cyber Skull, een ultra-moderne en futuristische versie van het model. Dit horloge, met een complexe persoonlijkheid, combineert high-tech materialen zoals keramiek en saffierglas, en avant-gardistisch design. We herkennen ook dat het een eerbetoon is aan origami, de voorouderlijke Japanse kunst van het vouwen. Ten slotte doet de gebeeldhouwde kast denken aan de hoekige romp van een stealthvliegtuig, dat onzichtbaar is voor de radar.

Vandaag neemt de nieuwe Cyber Skull Bronze de vierkante kast met scherpe randen en afgeschuinde hoeken van de Cyber Skull over in een bronzen versie. Dit unieke ontwerp met deze goudkleurige schedel geeft een zeer rock and roll uitstraling aan dit uurwerk, dat we ons gemakkelijk zouden kunnen voorstellen om de pols van een rockster.

Het 100% manufactuur uurwerk
Voor deze nieuwe Cyber Skull Bronze heeft Bell & Ross het specifieke BR-CAL.210 kaliber ontwikkeld. Dit uurwerk is een 100% manufactuur mechanisme. Zijn handmatige opwinding activeert een geautomatiseerd deel. Door aan de kroon te draaien, komt de kaak van de schedel tot leven. De schedel lijkt te grijnzen. De Cyber Skull lijkt te lachen in het aangezicht van de dood.

De Skull familie is het eerste Bell & Ross horloge met een automatische animatie. Deze onderdelen vinden hun oorsprong in de mechanismen die verschenen in Europa in de 14e eeuw. Op de Cyber Skull Bronze is de schedel tussen twee saffierglasplaten geplaatst, alsof hij in het midden van de kast zweeft.

Het kaliber BR-CAL.210, bijna onzichtbaar, is verborgen achter de schedel. Platen en bruggen volgen de vorm van de schedel en lopen door onder de vier dijbenen. Slechts enkele interessante technische onderdelen blijven zichtbaar, met name bepaalde tandwielen of het spiraalvormige balanswiel. Dit element op twaalf uur symboliseert de hersenen van deze schedel vol leven.

Het symbool van de dood
Het centrale element van de BR01 Cyber Skull Bronze, de schedel symboliseert de broosheid en de kortstondigheid van het menselijk bestaan. De schedel verwijst naar een zorgeloze benadering van het leven die aanmoedigt om het leven ten volle te leven en elke dag te koesteren alsof het de laatste was. De familie van de schedel is rechtstreeks verbonden met de militaire en luchtvaartwereld. De schedel was een strijderssymbool voor zowel piraten als Vikingen. Het was zowel bedoeld om de moed van deze strijders te bevestigen als om indruk te maken op hun tegenstanders. Dichter bij huis maakten ook de Amerikaanse parachutisten in de Tweede Wereldoorlog gebruik van dit embleem door het op hun uniformen en hun vliegtuigen aan te brengen.

Een uurwerk met karakter
Na bijna 15 jaar is de Skull collectie uitgegroeid tot een van de emblematische handtekeningen van Bell & Ross. Binnen de Cyber Skull familie met avant-gardistisch design, vertegenwoordigde de eerste keramische Cyber Skull het horloge van “bikers” of “piraten”. Met zijn evoluerende legering en avant-garde ontwerp, is de nieuwe Cyber Skull Bronze de perfecte combinatie van horlogerie, design en technologie. Het heeft complexe technieken op de kast en op het uurwerk. Betoverend en fascinerend, avant-gardistisch en ontwrichtend, het zal liefhebbers van uurwerken met karakter verleiden. Verkrijgbaar in een beperkte oplage van 500 stuks, zal het vooral in de smaak vallen bij verzamelaars van Haute Horlogerie uurwerken.

Oh ja, de prijs? 11.900 euro 

You May Also Like

Xiaomi introduceert met zijn 12T-serie nieuwste flagship-smartphones

Next level detail en creativiteit voor een erg scherpe prijs Wie kent er Xiaomi? ...

Deze heerlijke Glenmorangie-cocktails mogen vanavond niet ontbreken

Met dank aan Glenmorangie Highland Single Malt Scotch Whisky Twee jaar geleden maakten we ...

Dit was een sensationeel en uitdagend GoPro-jaar (video)

We zullen er ons toch ook eens eentje moeten aanschaffen Hoe waaghalzen, stuntmannen, sporters,… ...