De nieuwe Candela C-8 is een Polestar op water

Elektrisch ‘speedboat-varen’

De nieuwe Candela C-8 ‘powered by Polestar’ is het eerste product van een samenwerking tussen Polestar en Candela. De twee Zweedse premium mobiliteitsmerken sloten in augustus 2022 een partnership waarbij Polestar batterijen en technologie levert om Candela’s elektrische draagvleugelboten aan te drijven.

Het is de bedoeling dat de Candela C-8 ‘powered by Polestar’ dezelfde 69 kWh accu en DC-laadtechnologie gebruikt als de Polestar 2 Standard range Single motor. Candela verwacht een bereik tot 57 zeemijlen op één lading bij een kruissnelheid van 22 knopen, wat gunstig afsteekt bij motorboten met verbrandingsmotor, en met een bereik op hoge snelheid dat 2 tot 3 keer zo groot is als dat van conventionele elektrische speedboten.

Deze hoge elektrische prestaties op zee zijn mogelijk dankzij een combinatie van innovatieve technologie van zowel Candela als Polestar. De Candela C-8 maakt gebruik van een efficiënte direct drive pod-motor – de Candela C-POD – en ‘vliegt’ op computergestuurde draagvleugels die de romp bij hoge snelheden boven het water uittillen, waardoor het energieverbruik tot 80% lager is dan bij traditionele motorboten.

Als aanvulling op het 69-kWh batterijpakket van Polestar 2, levert Polestar ook DC snellaadtechnologie voor de Candela C-8, en deelt het onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten om de technologie en software te integreren in een maritieme toepassing om deze van land naar zee over te brengen.

De levering van batterijen en laadcomponenten aan een derde partij op deze manier is een primeur voor Polestar als EV-fabrikant en betekent een uitbreiding van Polestar’s inspanningen voor duurzame elektrische mobiliteit tot buiten de auto-industrie.

 

You May Also Like

BMW Concept Touring Coupé, een knipoog naar de toekomst?

Wauw  BMW presenteert dit weekend tijdens de opening van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este ...

Dit is de nieuwe Omega Seamaster van James Bond

No Time to Die Als ’tijd’ in de titel van je laatste film zit, ...

Jennifer Lopez laat nog maar eens zien dat leeftijd gewoon een getal is

’53’ Het is menens voor het Italiaanse lingeriemerk Intimissi. Zo teasede ze wekenlang hun ...