Mercedes-AMG S 63 E Performance: Sportieve klasbak

Een Sinterklaascadeautje

Hoe de Sint terug naar Spanje karde? Wél, niet met de boot… of toch wel een beetje. Zo pleurde Mercedes op zes december het vierliter V8 plug-inhybride aandrijfgeheel, mét F1-technologie, van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé in zijn S-klasse en doopte deze (speed)boot de Mercedes-AMG S 63 E Performance.

En zo heeft de nieuwe Mercedes S-Klasse ook zijn AMG-variant, goed voor maar liefst 802 pk en 1.430 Nm. Het accupak is iets groter in vergelijking met de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé E Performance en heeft een een capaciteit van 13,1 kWh wat het geheel zo’n 33 kilometer zuiver elektrisch ver brengt. Het gemiddeld normverbruik zou slechts 4,4 liter per 100 kilometer bedragen. Zou… want uiteraard is de elektrische hulp bij een AMG er niet om zuiniger rond te rijden, wel om beter te presteren.

Zo schiet deze 2,6 ton zware krachtpatser in slechts 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u (of 0,1 seconde sneller dan een Porsche 911 Carrera 4S) en kent hij een topsnelheid van 290 km/u. Al moet je om dat laatste te bereiken wel het AMG Driver’s Package aanvinken op de optielijst.

Uiteraard is en blijft het een S-klasse en dat betekent dus ook een overdaad aan luxe en comfort. Luchtvering, adaptieve demping en ga zo maar door, allen aan te passen in de zeven verschillende rijmodi (Electric, Comfort, Battery Hold, Sport, Sport+, Slippery en Individual)  en vier verschillende settings van het AMG Dynamics-systeem (Basic, Advanced, Pro en Individualdie deze Mercedes-AMG S 63 E Performance heeft.

Ook binnenin etaleert de nieuwe S-AMG zijn klasse. Daar zien we een combi van een sportieve aankleding met stijlvolle afwerking.

 

 

 

 

 

You May Also Like

Frauscher × Porsche 850 Fantom Air, de elektrische Macan voor op het water

Iemand op zoek naar een boot?  Als het om duurzame mobiliteit gaat, denkt Porsche ...

Abarth 595 Pista krijgt een kleine (geslaagde) update

Een paar extra paardjes én een nieuw kleurtje Als er één wagentje is waarmee ...

Patsergedrag: Jeep Gladiator komt naar Europa

De enige échte pickup Jeep Van een Mercedes G-klasse tot een Suzuki Vitara, ze ...