Hier is de nieuwe Lamborghini Revuelto

Een V12 aan de stekker als opvolger voor de Aventador

De laatste Aventador is nog maar amper van de band gerold en daar is de volgende al. En dan nu het goede nieuws, wat we eigenlijk al wel wisten, deze heeft onderhuids nog steeds een heerlijk klinkende atmosferische V12. Wel nieuw is dat deze krachtige 6,5 liter, goed voor 813 pk blok nu extra elektrische hulp krijgt.

Zo stijgt het systeemvermogen met dank aan drie elektromotoren tot over de magische grens, goed voor 1001 pk (en 807 Nm aan koppel) en dus een omschrijving High Performance Electrified Vehicle waardig. Hij zal beschikken over vierwielaandrijving al is er geen directe verbinding tussen voor- en achteras. De middentunnel zal ingenomen worden door een lithium-ionbatterij van 3,8 kWh.

Zoveel kracht vertaalt zicht uiteraard in krachtige prestaties. Zo spurt deze Italiaanse stier in 2,5 seconden naar 100 en in 7 seconden naar 200. De topsnelheid wordt afgetopt op 349 km/u.

 

 

 

You May Also Like

BMW trekt het doek van de brute BMW M4 CSL

De snelste M ooit op de Nordschleife  Vergeet Coupé Sport Leichtbau, CSL staat vanaf ...

MenStyle Roadtest: Abarth 124 GT

‘Wat Als?” Je een MX5 of Fiat 124 Spider nog meer pimpt… Dan heb ...

Mazda 3 ontketent oorlog in middenklasse

Een concurrent om rekening mee te houden!  Middenklassers…een segment dat zwaar onder druk staat, ...