MenStyle On Tour: Pré-Autosalon BMW in Wijndomein Valke Vleug

Freude am Fahren

De sympathieke dames en heren weten hoe ze journalisten in de watten moeten leggen daar bij BMW. Daar in Wijndomein Valke Vleug, een hedonistische en hedendaagse wijnhoeve in harmonie met de lokale tradities en omgeving, ontworpen door veelvuldig bekroond en internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen, werden we bij een aperitief en heerlijke lunch getrakteerd op een voorproefje van het autosalon van Brussel.

En wat kregen we voor de kiezen? Onder andere een presentatie in winters kader van de BMW XM, i7 en nieuwe M2. Verder werden door de CEO van BMW Group Belux, Alexander Wehr, de verwachtingen voor 2023 toegelicht. Zo stelt hij dat in 2023 BMW in België een verdubbeling van het aantal verkochte elektrische BMW’s verwacht. Als die doelstelling behaald wordt, zal een kwart van de in 2023 in België verkochte BMW’s elektrisch zijn. Ook een nieuwtje is dat zowel BMW, MINI als BMW Motorrad een Belgische première voorstellen op het Autosalon van 14 tot 22 januari 2023.

Belgische première voor BMW

Nu de 50ste verjaardag van BMW M GmbH ten einde loopt, heeft het beroemde sportmerk zijn jubileum afgesloten met de presentatie van de geheel nieuwe BMW 3.0 CSL. Dit meest exclusieve en speciale model dat het merk ooit heeft geproduceerd, wordt voorgesteld tijdens de Belgische première op de 100ste editie van de Brussels Motor Show. Een echt technisch meesterwerk dat de essentie van 50 jaar racepassie voor autosport belichaamt. De aandrijflijn met M TwinPower Turbo-technologie werd exclusief voor dit model ontwikkeld.

Met een maximumvermogen van 560 pk levert de motor een maximumkoppel van 550 Nm en overtuigt hij met zijn lineaire vermogen tot 7.200 tpm — een uitzonderlijk record voor zescilinderlijnmodellen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. De nieuwe BMW 3.0 CSL is ontwikkeld om het beste van vijf decennia aan race-expertise te combineren en past perfect bij het concept van zijn voorganger uit de jaren 70. De BMW 3.0 CSL biedt dus niet alleen een exclusieve hoogwaardige ervaring, het is ook een emotionele ontmoeting met de geschiedenis van de krachtigste letter ter wereld uit het verleden en het heden.

Belgische première voor MINI

Nog een Belgische primeur ter gelegenheid van de 100ste Brussels Motor Show is een voor het Britse premiummerk MINI: de presentatie van de MINI Concept Aceman, de 100% elektrische crossover-model in de nieuwe MINI familie. Met een puur elektrische aandrijving, een volledig nieuw design en een materiaalconcept dat geen gebruik maakt van chroom of leer, luidt MINI het begin van een nieuw tijdperk in en geeft een eerste glimp vrij van de toekomstige modellen van de nieuwe generatie.

De MINI Concept Aceman combineert zo de onderscheidende kenmerken van de twee meest succesvolle modellen van het merk, de iconische MINI Cooper en de MINI Countryman, om een moderne interpretatie van een crossover-model te creëren. Deze conceptauto laat zien hoe MINI zichzelf opnieuw uitvindt voor een volledig elektrische toekomst met behoud van het legendarische go-kart gevoel, met een meeslepende digitale ervaring en een minimale ecologische voetafdruk.

Belgische première voor BMW Motorrad

BMW Motorrad zal ook het genoegen hebben om de geheel nieuwe BMW M 1000 RR voor het eerst aan het Belgische publiek voor te stellen. Met de verdere ontwikkeling van de BMW M 1000 RR, kortweg M RR, zet BMW Motorrad een nieuwe mijlpaal op het gebied van gehomologeerde superbikes voor de racesport.

De nieuwe M RR wordt aangedreven door de bekende watergekoelde 4-cilinder lijnmotor, speciaal ontworpen voor het racen. Met een maximumvermogen van 156 kW (212 pk) is het verhoogde potentieel van de nieuwe M RR voornamelijk het resultaat van enorme vooruitgang op het gebied van aerodynamica. Met name een nieuwe koolstofvezelcoating, uitgerust met een hogere voorruit, maakt het mogelijk om de topsnelheid aanzienlijk te verhogen en tegelijkertijd de luchtstroom rond de piloot te optimaliseren. Deze laatste bereikt 314 km/u in vergelijking met het vorige model.

 

You May Also Like

Subaru zwaait BRZ uit met een exclusief laatste model

BRZ ‘Final Edition’ Wij hadden in de herfst nog het genoegen een BRZ, wat ...

Ferrari Roma gaat topless

Het dak eraf  We hebben er even op moeten wachten maar het is officieel, ...

Brabus neemt GLS 63 AMG onder handen en doopt hem Super Sport SUV Brabus 800

Wanneer snel en bruut niet snel of bruut genoeg is… Brabus maakt er een ...