Maurice Lacroix lanceert PONTOS S Chronograph

Een horloge dat twee verschillende werelden, elegantie en sport overbrugt.

Maurice Lacroix onthult nu een nieuwe interpretatie van zijn populaire model, de PONTOS. Voorzien van chronograaf, dag en datum aanduidingen, weelderige details en een krasbestendige keramische bezel, de PONTOS S Chronograph overbrugt twee schijnbaar verschillende werelden, elegantie en sport, en verenigt ze tot een samenhangend ontwerp passend bij elke gelegenheid.

De PONTOS S Chronograph heeft een gezandstraalde wijzerplaat, aangeboden in twee kleuren: zilverwit of donkerblauw. De uur- en minutenwijzers zijn gedeeltelijk opengewerkt en bekleed met Super-LumiNova®. Geslepen en toegepaste indexen geven de uren aan, helder schijnend met slechts een beetje licht. Tussen elke index en de minutenbaan bevindt zich een rechthoekig soupçon van SLN dat de leesbaarheid bij weinig licht vergroot. Het bovengenoemde spoor maakt gebruik van een combinatie van strakke lijnen en rode Arabische cijfers, waardoor de algehele leesbaarheid wordt geoptimaliseerd.

Op het eerste gezicht lijkt de wijzerplaat slechts twee tellers te hebben, gerangschikt langs een noord-zuid as. Bij nadere bestudering blijkt echter dat er een kleine secondewijzer is op 9 uur en een dag- en datumwijzer er tegenover, die allemaal eenvoudig af te lezen zijn. De dominante tellers bestaan uit een 30-minuten register op 12 uur en een 12-uurs register daaronder, elk voorzien van gezandstraalde centra en omlijst met snailed details. Het ontwerpteam van Maurice Lacroix heeft de compositie verrijkt met tal van elementen, de presentatie van wijzerplaatcomponenten op verschillende hoogtes en oordeelkundig gebruik van kleuren om de eigendomservaring te verrijken.

De bezel is uitgevoerd in krasbestendig keramiek en is voorzien van een tachymeter, een functie waarmee de drager de snelheid van een object over een bekende afstand kan bepalen. Dit onderstreept het sportieve karakter van het horloge terwijl het tegelijkertijd een klassieke, retro uitstraling heeft.

Maurice Lacroix heeft een aantal designelementen van eerdere modellen behouden, zoals de langwerpige drukknoppen en de kenmerkende dubbel getrapte lugs. De kast combineert gesatineerde en gepolijste oppervlakken, wat zorgt voor contrast en een opmerkelijk gevoel voor stijl. Aan de achterzijde van het horloge geeft een ruit van saffierglas zicht op het automatische kaliber ML112. Bevestiging van Maurice Lacroix’s reputatie voor het leveren van hoge ervaren waarde, is het uurwerk benoemd met een combinatie van Côtes de Genève, parelmoer en sunbrush decoratie.

Het model wordt geleverd op een kleur gecoördineerde, M-merk nylon band met tone-on-tone stiksels die is gevoerd met luxe nubuck leer. De PONTOS S Chronograph is ook verkrijgbaar met een stalen armband met 3 rijen. Eigenaren kunnen het uiterlijk van het horloge wijzigen met behulp van het Easy Strap Exchange systeem, waarbij de band of armband wordt verwisseld voor een alternatief, zonder gereedschap.

Met zijn capaciteit om verstreken periodes te meten, of snelheden te bepalen met behulp van de tachymeter schaal, is de PONTOS S Chronograph ongetwijfeld sportief. Echter, dit horloge blijkt uiterst elegant terwijl het zeer veelzijdig blijft, waardoor het geschikt is voor elke situatie. Heel eenvoudig, Maurice Lacroix heeft een horloge dat twee schijnbaar verschillende werelden, elegantie en sport overbrugt.

De versie met de nylon band kost 3.130 euro, de versie met de stalen band 3.280 euro.

You May Also Like

Apple lanceert AirPods Max

Het gerucht is bevestigd… Apple kondigde gisteren de AirPods Max aan, een, zoals het hoort ...

Laat je inspireren door Vitra’s Home Stories Winter 2023

Deze winter reizen we naar Londen om een kijkje te nemen achter de deuren ...

Eindelijk! Netflix dropt eind deze maand alle seizoenen “24”

We hebben een afspraak met onze sofa! Naast het feit dat we vanaf 8 ...