Nieuwkomer Tribe Antwerp sluit drukke festivalzomer af

De festivalsneakers kunnen hierna weer voor een paar maanden in de kast

Het nieuwe TRIBE Antwerp zet de laatste rechte lijn in richting afsluit van de drukke festivalzomer. 24 september tekent de nieuwkomer op de Konijnenwei (Antwerpen) voor een bijzonder eclectische line-up van vooral lokale en nationale helden, met ‘on top’ Gregor Salto uit Nederland. De liefde voor muziek, ondersteund door het TRIBE-thema, moet garant staan
voor een nieuwe traditie met een vooralsnog ongeboren party-‘stam’. Bijna 1.500 tickets gingen
inmiddels de deur uit.

Eventorganisator, Johan Tisson, broedde al veel langer op het idee om een eigen festival te lanceren. 24 september volgt voor TRIBE Antwerp de grote vuurdoop op de ruwe, licht kunstige en groene setting van de ongerepte Konijnenwei in Antwerpen. De natuur bepaalt mee het décor en Agora (de installatie met containers van de Sloveens-Gentse kunstenaar Mark Pozlep) doet dienst als één van de drie stages.

De symbolische pluim met het indianen- en ‘stammen’sfeertje trachten vooral de totaalbeleving van TRIBE compleet te maken. Al blijft in eerste instantie het muzikale DNA de rode draad binnen het verhaal. “We kennen allemaal de grote jongens in het festivalwereldje. En die doen het super”, weet Tisson. “Maar ik miste de laatste jaren vooral een beetje kleinschaligheid en intimiteit. Gewoon onbevangen wat pintjes drinken, dansen en feesten in een toffe setting, maar niet met 50.000 anderen.” Om het muzikale luik in te kleuren, greep Tisson voornamelijk terug naar zijn eigen leefwereld qua beats & breaks. “Achter onze decks staan lokale helden tot nationale toppers én de Nederlander Gregor Salto die als headliner opdraaft.

De Antwerpse connectie hoeft weinig uitleg. Maaike De Waele, Les Inconnus en Dj Prinz zijn alvast stamhoofden van dienst. Zij hosten elk een stage en vragen zo onze bezoekers ‘ten dans’. Met pakweg AlainDeloin, Jean Le Rouge, Faisal, de maffe mashup van 1984, Blackgold digger en Nick Bril gaat dansen geen probleem zijn. Waarom net deze namen? Heel eerlijk: het zijn stuk voor stuk dj’s die ik ken en die ik als dance-liefhebber zelf nog eens wilde zien en horen (lacht). En gezien ik van alles goed vind, biedt TRIBE onderdak aan de meest uiteenlopende genres van de elektronische dance music. Stilstaan zal dus voor niemand een optie zijn.”

Meer info en tickets? HIER 

You May Also Like

Tour Amical viert 20ste editie in Griekenland en Turkije

“Ons succesrecept? Zon, zee, grote steden en diversiteit!” Tour Amical, de Belgische touroperator gespecialiseerd ...

80-jarige vrouwelijke Belgische autosportlegende gaat F1 rijden

Meteen goed voor een plaatsje in het Guinness Book of Records Je bent nooit ...