Super Tripel Flierefluiter: biertje voor echte mannen

Whisky infused & oaked bier

Al veertig jaar een begrip in Kempisch Bierland? ‘Ne Flierefluiter‘. De eerste werd gedronken op 14 mei 1982 in het bouwachterhuis van Westerlo en zette meteen een niet-te-evenaren toon als het gaat om Kempische streekbieren die ondertussen met honderden als paddestoelen uit de grond schieten.

We hebben toen nogal iets in gang gezet“, aldus Peter Visser en de protagonist van ondertussen drie generatie bierbrouwers. “Eigenlijk zou het een éénmalig millenniumbrouwsel worden maar omdat deze tripel zo in de smaak viel brachten we in 2003 de Westelse Tripel op de markt in een 33cl fles.”

En daar bleef het niet bij want in 2012, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het kasteel van Gravin Jeanne de Merode, tegenwoordig gewoon het gemeentehuis van Westerlo, brouwden ze een donkere Flierefluiter, toepasselijk genaamd ‘Eeuwling‘. In 2016 werd het assortiment ook nog uitgebreid met de ‘Hop! Hop! Hoera‘.

Vandaag, veertig jaar na de eerste slok wordt het tijd om opnieuw iets te lanceren. Brouwerij Fisser b(r)ouwde al lang op een idee om een super tripel te maken. Een idee dat nu helemaal uitgewerkt en gelanceerd werd. “Onze Super Tripel is een whisky infused & oaked bier gebaseerd op onze Westelse tripel”, besluit Mauro Vissers, derde generatie en kleinzoon van protagonist Peter Vissers, neef van Tom Vissers en zoon van Jan Vissers, die met zijn ‘The Single Malt Shop‘ ook gekend staat als dé Whisky-specialist in De Kempen en verre omstreken.

Bier en whisky… de cirkel is rond… of toch niet? Iets in ons zegt dat we binnen tien jaar opnieuw een ‘specialleke’ krijgen. Ne Flierefluiter is verkrijgbaar bij de betere bierhandel en uiteraard rechtstreeks bij Fisser.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prik&tik Zammel (@prikentik.zammel)

You May Also Like

Amazon-baas Jeff Bezos laat Rotterdamse brug afbreken om nieuw jacht buiten te laten

Als je geld verdient als water… Dan koop je jezelf best een luxejacht… je ...

5 dingen die je nog snel in je tuin moet doen

Nee, geen angst, we gaan je geen gras laten maaien. Maar voor het goede ...

MenStyle Road euh, Water Test: Suzuki Jimny (Amfibie)

Wat een helden toch… Zot, zotter, zotst. Dat krijg je als YouTubers en petrolheads ...