Sony zet de toon met nieuwe headphone

De WH-1000XM5

Aangezien wij vaak op weg zijn, is een goede headphone iets wat wij altijd in onze handbagage hebben zitten. We zijn dan ook blij dat er vaak leuk en nieuw materiaal op ons afkomt. Zo ook bij Sony.

Ze kondigden onlangs de nieuwste versie van hun geroemde 1000X-serie aan: de draadloze noise cancelling koptelefoon WH-1000XM5. En wat beloven ze? Een volledig meeslepende geluidservaring zonder afleiding.

Stilstaan bij een bushalte, per trein naar Londen of een lange vlucht naar Tokyo, de WH-1000XM5 filtert automatisch ongewenste geluiden op iedere locatie. De koptelefoon beschikt over twee processors die acht microfoons controleren en ruis optimaal verminderen. De 1000XM5 onderdrukt ruis vooral in de midden- en hoge frequenties en de Auto NC Optimizer optimaliseert dit automatisch afhankelijk van de omgeving.

Uitzonderlijke sound die de perfectie benadert
De WH-1000XM5-koptelefoon zet een volledig nieuwe standaard voor audio van hoge kwaliteit. Dankzij Sony’s minutieuze selectie en montage van materialen genieten muziekliefhebbers van audio op de manier zoals dat is bedoeld door de artiesten.

De speciaal ontworpen 30 mm driver met een lichte, stijve koepel is onder andere gemaakt van koolstofvezelcomposiet dat de hoogfrequente gevoeligheid verbetert voor een natuurlijker geluidskwaliteit. Tevens is loodvrij en goudbevattende soldeermateriaal gebruikt voor een uitstekende geleiding en optimale bedrading. Het zorgt ervoor dat elk nummer een duidelijk en consistent geluid heeft.

Muziekliefhebbers genieten van premium High-Resolution Audio dankzij LDAC. Dit is Sony’s door de industrie overgenomen audiocodeertechnologie. Alle muziek zal worden geoptimaliseerd met behoud van de hoge tonen. Dit gebeurt met DSEE Extreme, dat digitale muziekbestanden in real time opschaalt.

360 Reality Audio
De WH-1000MX5 is geschikt voor het afspelen van 360 Reality Audio. Deze codeertechnologie garandeert een driedimensionale muziekbelevenis die luisteraars het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door de object-based spatial audio technologie van Sony. 360 Reality Audio is beschikbaar via bijvoorbeeld een smartphone of tablet (Android & IOS) met een app van een deelnemende streamingdienst.

Nieuw design met verbeterd draagcomfort
De WH-1000XM5 is vormgegeven in een nieuwe stijl die hoort bij het iconische design van de WH-1000X-serie. Het nieuwe design is prachtig afgewerkt met een nieuw ontwikkelde leren pasvorm met traploze schuifregelaar. Het synthetisch leren materiaal met zachte pasvorm past precies rond het hoofd. De koptelefoon neemt de druk van de oren weg en blokkeert extern geluid, zodat de gebruiker de hele dag kan blijven luisteren.

Koptelefoon met volledige controle
De hoofdtelefoon heeft ook een Adaptive Sound Control-functie. Dit systeem past het geluid automatisch aan de situatie aan. Het herkent de locaties die je het meest bezoekt en past de instellingen van het omgevingsgeluid erop aan.

De WH-1000XM5 is ook uitgerust met Quick Access om de koptelefoon snel te configureren. Met twee of drie tikken is het eenvoudig om Spotify te starten en verder af te spelen; het pakken van de smartphone is niet noodzakelijk.

De WH-1000XM5 heeft ook enkele slimme functies om de dag probleemloos te laten verlopen. Dankzij Speak-to-Chat kan snel een gesprek gevoerd worden. De koptelefoon stopt de muziek namelijk automatisch en laat omgevingsgeluid toe. Zodra het gesprek voorbij is, speelt de muziek verder, en met behulp van ‘instant pause’ stopt de sound zodra de koptelefoon afgezet wordt.

Multi-point connection
De WH-1000XM5-headphone kan eenvoudig worden gekoppeld met twee Bluetooth-apparaten tegelijkertijd. Als er een oproep binnenkomt, herkent de headphone het apparaat en maakt hij automatisch verbinding. Zo kan de gebruiker snel en soepel met één druk op de knop wisselen tussen apparaten.

De WH-1000XM5 kan bijvoorbeeld gekoppeld worden aan zowel een laptop als smartphone. Zodra er via de smartphone telefoongesprek binnenkomt – terwijl de gebruiker op de laptop naar muziek aan het luisteren is – kan het telefoongesprek eenvoudig worden opgenomen. Via een simpele aanraking van het touch-pad op de headphone kan direct en gemakkelijk geschakeld worden tussen de twee verbonden apparaten.

Urenlang luisteren en uitstekende connectiviteit
De WH-1000XM5 is uitgerust met NFC en Bluetooth 5.2 en heeft een batterijduur van wel 30 uur (met Bluetooth en noise cancelling ingeschakeld). De headphone heeft tevens een Quick Charging-functie om 5 uur van muziek te kunnen genieten na slechts 10 minuten opladen. En bij haast kan met USB Power Delivery (PD) in 3 minuten een indrukwekkende 3 uur bijgeladen worden.

De WH-1000XM5 ondersteunt ook de handige functie Fast Pair van Google. Deze geeft eenvoudig aan waar WH-1000XM5 is achtergelaten door te luisteren naar het toongeluid of de laatst bekende locatie te zoeken in de Find my device App van Google op een smartphone. De WH-1000XM5 is compatibel met Google Assistant en Alexa. Via deze assistent kan via spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden.

Gemaakt met aandacht voor het milieu
Sony heeft deze koptelefoon ontworpen met het milieu in het achterhoofd. De verpakking voor de WH-1000XM5 bevat geen plastic en is ontworpen op basis van principes voor lage giftigheid en een maatschappelijk verantwoorde ‘Made to be Remade’-filosofie. De productverpakking is geproduceerd met gerecylede en duurzame materialen, speciaal ontwikkeld voor Sony. Voor de WH-1000XM5 wordt onder meer gerecycled plastic materiaal van auto-onderdelen gebruikt.

Prijzen en beschikbaarheid
De WH-1000XM5 wordt geleverd met een handige inklapbare draagtas die dunner kan worden gemaakt om eenvoudig op te bergen. De WH-1000XM5-koptelefoon is vanaf mei 2022 verkrijgbaar in zwart en platinumzilver voor €420.

You May Also Like

Testicuzzi, omdat ook jouw ‘cohones’ een welness arrangement verdienen

Onder het motto: ‘Laat het maar eens goed hangen’ Onder de noemer ‘genoeg internet ...

Ravissante Sarah Michaux brengt haar ‘La Michaux’ next level

Of we deze zomer nog een exotisch strand zullen bezoeken is nog koffiedik kijken. ...