Dit is de nieuwe Range Rover Sport

Imposant

Na de lancering van de nieuwe Range Rover was het wachten op zijn sportievere broertje, de Range Rover Sport. Hoewel, broertje? Ok, hij is iets compacter, sportiever en frisser maar laat duidelijk zijn dat ook dit een imposante wagen is. 

Zo is de nieuwe Range Rover Sport breder, langer (7cm) en groter dan zijn voorganger. Dat resulteert in meer been- en kofferruimte maar, helaas voor sommige, niet meer in een versie met zeven zitplaatsen.

Binnenin valt vooral een 13,7″ dashboard en een 13,1″ gigantisch Pivi Pro infotainmentsysteem op dat, uiteraard, barst van alle technische en veiligheidssnufjes die we mogen verwachten van een luxueuze comfortabele hedendaagse wagen. En luxe, die is er in overvloed, denk maar aan de 22-voudig elektrisch verstelbare en koel/verwarmbare zetels met massagefunctie. Naast een massage behoort ook een ‘oorgasme’ tot de mogelijkheid met dank aan het op maat gemaakte Meridian Signature Sound System met 29 luidsprekers.

Komt er een Range Rover Sport EV ?

We starten met zes- en achtcilinders maar als we de geruchten mogen geloven zal daar tegen 2024 een 100% zuiver elektrische variant bijkomen. Ook een Range Rover Sport SVR mogen we ongetwijfeld nog verwachten. De keuze nu:

– Range Rover Sport D250 MHEV: mildhybride 3.0-L6 diesel (250 pk)
– Range Rover Sport D300 MHEV: mildhybride 3.0-L6 diesel (300 pk)
– Range Rover Sport D350 MHEV: mildhybride 3.0-L6 diesel (350 pk)
– Range Rover Sport P400 MHEV: mildhybride 3.0-L6 benzine (400 pk)
– Range Rover Sport P440e PHEV: plug-inhybride 3.0-L6 benzine (440 pk)
– Range Rover Sport P510e PHEV: plug-inhybride 3.0-L6 benzine (510 pk)
– Range Rover Sport P530: 4.4-V8 benzine (530 pk)

In afwachting van de Range Rover Sport EV zijn er wel stekkerversies beschikbaar, de P400e en de P510e. Die hebben een 31,8 kWh accupack die je zuiver elektrische tot 114 km (WLTP) verder brengt aan maximaal 140 km/u. Snelladen kan tot 50 kW.

Hoe hij rijdt? Dat zullen we later nog mogen ontdekken maar als we de Britten mogen geloven zal dit met dank aan dynamische luchtvering, actieve schokdempers, vierwielbesturing, Dynamic Response Pro en elektronisch sperdifferentieel met Torque Vectoring by Braking next level zijn.

Vanafprijs? 95.000 euro. Wij gaan hem eind deze maand al eens in preview aanschouwen in ‘De Parel van Brabant’, Grimbergen. Stay Tuned.

 

You May Also Like

Aston Martin Valhalla kiest voor AMG 4.0 V8 biturbo

Zet Aston Martin Valhalla de Ferrari SF90 onder druk? Hij is af, Aston Martins ...

Hier is de nieuwe Lamborghini Revuelto

Een V12 aan de stekker als opvolger voor de Aventador De laatste Aventador is nog ...

MenStyle Road Test: BMW M3 (Handgeschakeld)

Efkes vergelijken… Een van de betere en plezantste auto’s die we tot op de ...