Als een baas het zand in met deze Brabus Crawler Buggy van 900 pk

Geen enkele duin is nog veilig

Of we deze zomer aan de Belgische kust een Brabus Crawler Buggy over het strand zullen zien scheuren? De kans is klein op één of ander exemplaar in de winkelstraat van Knokke-Le-Zoute na waarschijnlijk. Hoewel, de 900 pk-sterke Crawler is niet eens straatlegaal. Dit knotsgek speelgoed zal dus eerder in het Midden-Oosten te zien zijn.

Hoewel hij zowat dezelfde look en snuit heeft van de G-klasse is het met zijn bodemvrijheid van 53 centimeter, 20″-offroadbanden en enkel omhuld met een buizenframe een echte woestijnpatser.

En een patser is hij echt, zeker als je ziet wat er in die snuit van de woestijn-G ligt. Daar vinden we een 4,5 liter V8 van 900 pk en 1250 Nm aan koppel. Goed voor een spurtje in 3,4 seconden naar 100 een een begrensde topsnelheid van 160 km/u.

Binnenin (of moeten we ook hier zeggen buiten?) vinden we vooral heel veel elementen in koolstofvezel terug zoals de racestoelen en het volledige dashboard. Ondanks dit licht materiaal zet de Brabus Crawler Buggy nog wel zo’n 2065 kilo op de weegschaal. Verder vinden we ook, aan de kant van de bijrijder het navigatiesysteem, alles stof- en waterproof.

Kostprijs van dit staaltje en gelimiteerd tot 15 stukken woestijnplezier? 749.000 euro exclusief taksen. Best wel duur voor een buggy waarmee je niet eens kan gaan uitpakken in de straten van Knokke-Le-Zoute.

You May Also Like

Komt VW met een opgefokte ID.7?

Het zou zo maar eens kunnen VW kwam naar het ID. Treffen in Luzern, ...

Om in de sfeer te komen: Kamping Kitsch Club lost eigen anthem

Schtampeuhhhhhhh Kamping Kitsch Club, het grootste verkleedfestival van de Lange Landen, heeft zijn anthem ...