Netflix-serie ‘Dirty Lines’ brengt de pikante jaren ’80 van Amsterdam op het scherm

Het vrije leven vol drugs, seks en muziek

Netflix brengt de trailer van de nieuwe Nederlandse Original serie Dirty Lines naar buiten. Het is de eerste Nederlandse drama comedyserie die op Netflix verschijnt. De zesdelige serie over de opkomst van de sekslijnen in Amsterdam brengt ons terug naar de jaren ‘80, naar de hoogtijdagen van de RoXY en het vrije leven vol drugs, seks en muziek.

Over Dirty Lines

Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijverdienste bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekslijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.

Dirty Lines is vanaf 8 april wereldwijd te zien op Netflix, de trailer vind je hieronder

Foto’s: Netflix

You May Also Like

Allemaal Tourist LeMC (Interview)

Op zijn vierde plaat ‘Niemandsland’ gaat Johannes Faes oftewel Tourist LeMC op zoek naar ...

La Casa de Papel maakt releasedatum seizoen 5 bekend

THE END OF THE HEIST IS APPROACHING Het laatste seizoen van ‘La Casa de ...

Netflix kondigt tweede seizoen Belgische ‘Into the Night’ aan

Geregisseerd door de Belgische regisseur Nabil Ben Yadir Vandaag kondigt Netflix de cast en ...