Audi trekt het doek van de A6 Avant e-Tron Concept

Een elektrische RS6? 

Als er één gezinswagen is waar we met heel veel plezier aan terugdenken, is het de Audi RS6 Avant wel. Helaas ziet de (verre) toekomst er voor brullende op fossiele brandstof aangedreven krachtige breaks er niet goed uit. Maar is er dan een alternatief?

Wél, misschien is deze A6 Avant e-Tron Concept misschien wel een voorbode voor wat komen zal uit het Duitse Ingolstadt. Zo zien we een mooie, aerodynamische, gespierde, stijlvolle en praktische EV vanonder het doek verschijnen. En zo zijn we zeker dat er ook een markt zal blijven bestaan voor elektrische breaks, iets waar andere merken, zoals bijvoorbeeld Mercedes, niet van overtuigd zijn en in de toekomst eerder zullen inzetten op SUV’s.

 

En zoals het voor een concept hoort krijg je er alle toeters en bellen bij. Maar vergis u niet, veel van deze ‘gadgets’ zullen ongetwijfeld ook in de productieversie terug te vinden zijn. Denk maar aan zelf te kiezen lichtanimaties, verlichte ringen, onzichtbare handgrepen,… om een paar bijvoorbeelden te geven.

Onderhuids zou een 100 kWh batterijpakket zitten waarbij de aandrijving zal gebeuren op de vooras of  zoals het een ‘Quattro’ betaamt, de vierwielen zoals deze concept die zo 350 kW (476pk) en 800 Nm aan koppel mag voorleggen. Goed voor een spurtje naar 100 in minder dan vier seconden afronden. De actieradius zou, WLTP-gewijs, 700 kilometer bedragen.

Eens de batterij leegloopt kan je met dank aan het PPE-platform, dat werd ontwikkeld door Audi en een elektrische architectuur met 800 volt omvat, snel laden tot 270 kW. Zo tank je de auto in minder dan 25 minuten van 5 tot 80 procent vol stroom en heb je in 10 minuten zowat een extra 300 kilometer op de teller.

Op het productiemodel is het naar alle waarschijnlijk wachten tot 2024, enkele maanden na de Q6 e-tron, die we al in 2023 mogen verwachten. Prijzen zijn, uiteraard, nog niet bekend gemaakt.

You May Also Like

Limited Edition DS 3 Crossback Faubourg verlegt de grens

DS… elegantie ten top! Saint-Honoré en zijn luxe boetieks, Saint-Germain en zijn hoge plaatsen ...

Audi RS e-tron GT

MenStyle Road Test: Audi RS e-tron GT (Video)

Kruisraket op batterijen… 598 pk, een range van 472 km en laden aan 270 ...

Alfa Romeo Giulia GTA(m) is uitverkocht

Jammer maar helaas… Hij stond op onze bucketlist, de Giulia GTA(m). Zeker nadat we ...