Duitsland kan niet lachen met 414km/u op Autobahn

Ongelimiteerd snelheid? 

Ook wij keken met verbazing naar een breedlachende Tsjech die zijn Bugatti Chiron met maar liefst 414 km/u over de Duitse Autobahn scheurde. De laagvlieger perste alles uit zijn W16-motor van 1.500 pk en 1.600 Nm en liet andere voortuigen op de autosnelweg achter als ware ze tegen 200 km/u achteruit reden.

Minder breedlachend is de Duitse overheid en om specifieker te zijn, het Ministerie van Transport. Zij lieten in een statement weten dat ze ‘gedrag in het openbare verkeer afkeuren dat leidt of kan leiden tot het in gevaar brengen van andere weggebruikers’ en ze verwijzen hierbij naar de Duitse wet die zegt dat ‘eenieder die aan het verkeer deelneemt, zich zodanig dient te gedragen dat geen ander persoon meer wordt geschaad, in gevaar gebracht of gehinderd of gehinderd dan onder de gegeven omstandigheden onvermijdelijk is.’

Of hij effectief andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht? Wél, oordeel gerust zelf.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Subaru Impreza e-boxer (2020)

Vergeet de 90’s & 00’s, welkom in de ’20’s… Zoals beloofd in onze test ...

MenStyle On Tour: Slip- & Driftcursus bij BMW

Veiligheid boven alles… Wij denken wel overweg te kunnen met onze rechtervoet. Maar is ...

Lamborghini Sian gaat nu ook topless

Mag het een tikkeltje meer zijn?  Of zeg beter minder want de Lamborghini Sian ...