Duitsland kan niet lachen met 414km/u op Autobahn

Ongelimiteerd snelheid? 

Ook wij keken met verbazing naar een breedlachende Tsjech die zijn Bugatti Chiron met maar liefst 414 km/u over de Duitse Autobahn scheurde. De laagvlieger perste alles uit zijn W16-motor van 1.500 pk en 1.600 Nm en liet andere voortuigen op de autosnelweg achter als ware ze tegen 200 km/u achteruit reden.

Minder breedlachend is de Duitse overheid en om specifieker te zijn, het Ministerie van Transport. Zij lieten in een statement weten dat ze ‘gedrag in het openbare verkeer afkeuren dat leidt of kan leiden tot het in gevaar brengen van andere weggebruikers’ en ze verwijzen hierbij naar de Duitse wet die zegt dat ‘eenieder die aan het verkeer deelneemt, zich zodanig dient te gedragen dat geen ander persoon meer wordt geschaad, in gevaar gebracht of gehinderd of gehinderd dan onder de gegeven omstandigheden onvermijdelijk is.’

Of hij effectief andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht? Wél, oordeel gerust zelf.

You May Also Like

Jeff Koons creëert heerlijke BMW Art Car

Basis, de vernieuwde M850i Gran Coupé Hoeven we jullie Jeff Koons nog voor te ...

Ferrari onthult dakloze 812 Superfast

En ‘Superfast’ is hij wel… Maar eigenlijk heet deze auto niet 812 Superfast maar ...

Mongrip, het luxe polsbandje met F1-roots

Het modeaccessoire voor echte petrolheads We gaan terug tot 2016 wanneer de Braziliaanse autocoureur ...