Duitsland kan niet lachen met 414km/u op Autobahn

Ongelimiteerd snelheid? 

Ook wij keken met verbazing naar een breedlachende Tsjech die zijn Bugatti Chiron met maar liefst 414 km/u over de Duitse Autobahn scheurde. De laagvlieger perste alles uit zijn W16-motor van 1.500 pk en 1.600 Nm en liet andere voortuigen op de autosnelweg achter als ware ze tegen 200 km/u achteruit reden.

Minder breedlachend is de Duitse overheid en om specifieker te zijn, het Ministerie van Transport. Zij lieten in een statement weten dat ze ‘gedrag in het openbare verkeer afkeuren dat leidt of kan leiden tot het in gevaar brengen van andere weggebruikers’ en ze verwijzen hierbij naar de Duitse wet die zegt dat ‘eenieder die aan het verkeer deelneemt, zich zodanig dient te gedragen dat geen ander persoon meer wordt geschaad, in gevaar gebracht of gehinderd of gehinderd dan onder de gegeven omstandigheden onvermijdelijk is.’

Of hij effectief andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht? Wél, oordeel gerust zelf.

You May Also Like

F1-piloot Lando Norris test duiveltje…dat niemand wilt

Maar wij wel!  Wie denkt dat F1-piloten enkel van vrijdag tot zondag ‘werken’ is ...

Porsche voegt met Carrera T extra telg toe aan 911-familie

Een extra broertje voor onze all-time favorite daily  Als er één wagen is die ...

Dit is de nieuwe Audi A3 Sportback

Het regent premières… Terwijl de wereld hoe langer hoe meer Corona-besmettingen te verwerken krijgt, ...