Deze Singer Turbo’d 911 is de waanzin nabij

Wauw…

Vintage Porsches, we worden er instant wild van. Gooi daar een sausje gloednieuwe hedendaagse techniek en kracht over en je weet… lekkerder wordt het niet. Dat hebben ze bij Singer Vehicle Design  al langer begrepen en ze bouwen al jaren oude Porsches 911 om tot custom made pareltjes.

Eén van hun nieuwste creaties is een 911 op basis van de 964, de ‘Singer Turbo’d 911’. Onder het uit koolstofvezel opgetrokken bodywork schuilt een nieuw geprepareerde flat six 3,8-liter biturbo ‘Mezger’-boxermotor van 450 paardjes (optioneel zelfs nog meer) die gekoppeld wordt aan een zesbak, uiteraard handgeschakeld.

Andere opties? Vierwielaandrijving, keramische remmen, sportuitlaat, tractiecontrole, airco, cruisecontrol, verwarmde sportzetels,… kwestie van het kostenplaatje nog wat verder te doen oplopen. Wat deze vintage parel dan wel niet kost? Dat vertellen ze je liever in een persoonlijk gesprek. Dat het je dus een rib uit jouw lijf kost, hoeven we je niet te vertellen.

De auto zal voor het eerst te zien én te horen worden op het Goodwood Festival of Speed in de UK van 23 tot 26 juni 2022.

Foto’s: Singer Vehicle Design

 

You May Also Like

Toyota Yaris is verkozen tot Car of the Year

En volgt zo de Peugeot 208 op… Daar waar in 2020 Peugeot nog met ...

F1-piloot Lando Norris test duiveltje…dat niemand wilt

Maar wij wel!  Wie denkt dat F1-piloten enkel van vrijdag tot zondag ‘werken’ is ...

MenStyle Road Test: Jeep Wrangler 4xe

Voor een boswandeling in stilte… De oerman van alle terreinwagens? De Jeep Wrangler. Een ...