Deze Singer Turbo’d 911 is de waanzin nabij

Wauw…

Vintage Porsches, we worden er instant wild van. Gooi daar een sausje gloednieuwe hedendaagse techniek en kracht over en je weet… lekkerder wordt het niet. Dat hebben ze bij Singer Vehicle Design  al langer begrepen en ze bouwen al jaren oude Porsches 911 om tot custom made pareltjes.

Eén van hun nieuwste creaties is een 911 op basis van de 964, de ‘Singer Turbo’d 911’. Onder het uit koolstofvezel opgetrokken bodywork schuilt een nieuw geprepareerde flat six 3,8-liter biturbo ‘Mezger’-boxermotor van 450 paardjes (optioneel zelfs nog meer) die gekoppeld wordt aan een zesbak, uiteraard handgeschakeld.

Andere opties? Vierwielaandrijving, keramische remmen, sportuitlaat, tractiecontrole, airco, cruisecontrol, verwarmde sportzetels,… kwestie van het kostenplaatje nog wat verder te doen oplopen. Wat deze vintage parel dan wel niet kost? Dat vertellen ze je liever in een persoonlijk gesprek. Dat het je dus een rib uit jouw lijf kost, hoeven we je niet te vertellen.

De auto zal voor het eerst te zien én te horen worden op het Goodwood Festival of Speed in de UK van 23 tot 26 juni 2022.

Foto’s: Singer Vehicle Design

 

You May Also Like

BMW iX5 Waterstof proefvloot gelanceerd in Antwerpen

  De toekomst? In tijden waar op brandstofaangedreven auto’s steeds meer verstoten worden, wordt ...

Dit is de eerste elektrische SUV van BMW

de iX3 Daar waar de concurrentie Mercedes (EQC) en Audi (e-tron) al met SUV-stroomstoten ...

BMW iX M60: Next Level Elektrische krachtpatser

619 paardjes  De iX heeft voor- en tegenstanders en dan hebben we het vooral ...