Deze Singer Turbo’d 911 is de waanzin nabij

Wauw…

Vintage Porsches, we worden er instant wild van. Gooi daar een sausje gloednieuwe hedendaagse techniek en kracht over en je weet… lekkerder wordt het niet. Dat hebben ze bij Singer Vehicle Design  al langer begrepen en ze bouwen al jaren oude Porsches 911 om tot custom made pareltjes.

Eén van hun nieuwste creaties is een 911 op basis van de 964, de ‘Singer Turbo’d 911’. Onder het uit koolstofvezel opgetrokken bodywork schuilt een nieuw geprepareerde flat six 3,8-liter biturbo ‘Mezger’-boxermotor van 450 paardjes (optioneel zelfs nog meer) die gekoppeld wordt aan een zesbak, uiteraard handgeschakeld.

Andere opties? Vierwielaandrijving, keramische remmen, sportuitlaat, tractiecontrole, airco, cruisecontrol, verwarmde sportzetels,… kwestie van het kostenplaatje nog wat verder te doen oplopen. Wat deze vintage parel dan wel niet kost? Dat vertellen ze je liever in een persoonlijk gesprek. Dat het je dus een rib uit jouw lijf kost, hoeven we je niet te vertellen.

De auto zal voor het eerst te zien én te horen worden op het Goodwood Festival of Speed in de UK van 23 tot 26 juni 2022.

Foto’s: Singer Vehicle Design

 

You May Also Like

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: gespierde elegantie

One of a kind  En neem dit maar letterlijk als we spreken over de ...

Duur speelgoed…deze elektrische hypercar ‘Pininfarina Battista’

Nu nog even wachten op zijn officiële voorstelling op het autosalon van Genève… Pininfarina ...

MenStyle Road Test: BMW M3 Competition

De legende gaat verder… Nadat we Jonas met de M4 Competition op pad hebben ...