Profile’s ludieke ‘doppenactie’ spoort aan regelmatig de banden te checken

‘Kijk uit je doppen!’ Onder die noemer adviseert Profile deze maand automobilisten om hun autobanden goed te controleren. Dit is extra belangrijk nu het kouder en natter wordt. Koud en herfstachtig weer brengt vaak gladheid met zich mee. Een goede conditie van de banden, en het gebruik van winterbanden in winterse omstandigheden, beperkt de risico’s die gladheid met zich meebrengt. Profile lanceert een campagne om de ogen van bestuurders op ludieke wijze op hun banden te richten. 

Gladheid kan gevaarlijk zijn. Banden hebben minder grip op de weg met een hoger risico op slippen tot gevolg. Ook ontstaat bij gladheid een langere remweg. Automobilisten moeten zich hiervan bewust zijn en hun rijgedrag hieraan aanpassen. Nog belangrijker is dat automobilisten hun banden goed onderhouden en tijdig wisselen naar winterbanden of rijden op ‘all season’ banden met voldoende profiel.

Profile-ondernemer Rudy Vermeulen legt uit: “Gebalanceerde en uitgelijnde banden met voldoende profiel zorgen voor een veiligere verkeerssituatie voor de bestuurder én andere weggebruikers. Goed onderhouden banden zijn altijd belangrijk. Maar in het bijzonder bij koud weer en gladheid. Deze weersomstandigheden zorgen voor minder grip op de weg. Rijd daarom niet lang door op zomerbanden, maar wissel op tijd! Goed onderhouden banden houden je dan veilig op de weg.”

“Het is bekend dat Belgen over het algemeen onvoldoende bewust bezig zijn met bandenonderhoud”

Directeur Profile International Dirk Lambrechts: “Dat blijkt ook uit recente steekproeven op diverse locaties in België en Nederland. Bij 87% van de 1.487 gecontroleerde auto’s in België was de bandenspanning niet in orde. Simpelweg gevaarlijk, niet duurzaam en slecht voor de portemonnee. Daarom lanceren wij de ‘Doldwaze Doppendagen’ als extra stimulans voor bestuurders om de banden van hun voertuig te checken”.

Rood dopje

Automobilisten worden, via een flyer, aangespoord om te checken of er een rood dopje over één van de ventieldoppen is geplaatst. Als je een rood dopje vindt, maak je kans op mooie prijzen zoals een bandenset. Kijk dus eens wat vaker naar beneden, is de boodschap.

 

Wintercheck

Een automobilist die tijdens het controleren van zijn banden twijfelt over de kwaliteit, doet er goed aan de garage te bezoeken. Bij Profile kan de automobilist zijn auto meteen volledig winterklaar maken door de wintercheck uit te laten voeren. Dan worden namelijk niet alleen de banden, de bandenspanning en het -profiel op orde gemaakt, maar worden ook de vloeistoffen bijgevuld en de remmen, accu en uitlaat gecontroleerd.

Meer info? Check het HIER!

You May Also Like

Een Corona Must-Have? De vuurschaal!

Hoera voor corona! Het is vandaag de dag immers erg onkuis geworden iets anders ...

BMW i4 begint met eDrive40 en M50 en dit zullen ze kosten

Doet Elon Musk al in zijn broek?  De volgende in de rij die een ...

Chevrolet Corvette Stingray Z06: de waanzin nabij

Nog sneller… Geen Corvette zonder een Z06 en dus verwelkomt Chevrolet er dus ook ...