Personal Matchmaker Annemieke: “Dankzij corona worden liefdesrelaties duurzamer”

Dating anno 2022

Dat de pandemie een enorme impact heeft op onze samenleving, is een understatement. Maar er is ook goed nieuws! Onze visie op relaties is volledig veranderd, op een positieve manier. Personal Matchmaker Annemieke Dubois van Jade & Jules blikt vooruit op de belangrijkste dating trends voor het komende jaar 2022.

Less is more
De trend was al eerder gaande, maar de pandemie heeft dit gevoelig versneld: onze maatschappij evolueert van consumptiegedrag naar duurzaamheid. En dit stellen we ook vast op het vlak van relaties. Annemieke Dubois: “Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan authentieke sociale contacten, bij voorkeur binnen gezonde, duurzame relaties. We willen minder contacten, maar ze moeten wel beter, echter en intenser zijn. Kwaliteit boven kwantiteit. En dat heeft natuurlijk ook een positieve impact op dating.”

Van klik-date-delete naar duurzaam daten.

Daar waar Tinder tot voor kort nog de go to-oplossing was voor daters, ziet Annemieke voor 2022 vooral een Tindermoeheid en een aantal verrassende, nieuwe duurzame dating trends opduiken.

Eerst en vooral zijn er de grote groep New Dawn Daters. Dit zijn de nieuwe singles, de mensen die hun relatie op de klippen zagen lopen als gevolg van covid-19. Zo zagen we na de eerste lockdown 25% meer echtscheidingen en zeker 20% meer nieuwe leden in ons agentschap. “Deze singles komen meestal uit een (langdurige) relatie en het concept ‘daten’ is vrij nieuw voor hen. Ze hebben even wat aanpassing nodig om aan hun single leven te wennen en staan meestal met nog een onwennigheid maar puurheid in het datingproces.

Een gelijkaardig patroon zien we bij de Slowdaters. “Zij komen niet noodzakelijk uit een lange relatie, maar ze mikken wel op een 100% duurzame relatie. Voor hen geen klik-date-delete of explori dating gedrag meer. Deze groep doet ook vaker een beroep op professionele matchmakers. Ze verwachten die kwaliteitsgarantie.”

Het mag vooruitgaan

De Manifesdaters: zij weten exact wat ze willen en gaan recht op hun doel af. “Deze doelgerichte aanpak zie je terug in al hun levensgebieden, zowel professioneel als privé. Het zijn vaak succesvolle, resultaatgerichte profielen die zelfleiderschap hebben, durven dromen en deze ook waarmaken. Al dan niet met de hulp van een expert.”

In dezelfde categorie zien we de Fast-Forward-daters. Deze groep singles heeft door de pandemie plots ingezien wat voor hen de essentie van een relatie inhoudt, en wil liever geen tijd meer verliezen aan vluchtige contacten. “In plaats van de opties nog open te houden en vrijblijvend wat in het rond te daten, gaan ook deze singles een stuk doelgerichter en matuurder te werk. Het mag vooruitgaan.”

Knuffel? Elleboogje? Zwaaien?

Of corona daten op zich gemakkelijker heeft gemaakt? “Dat niet,” aldus Annemieke. “Zo heb je nu het fenomeen van de Handticipation, waarbij mensen die elkaar voor de eerste keer ontmoeten niet goed weten hoe ze elkaar moeten begroeten. Toch een kus of toch maar een knuffel? Elleboogje? Of gewoon even zwaaien? Niets is nog vanzelfsprekend, en dat maakt het een stuk moeilijker om dat eerste ijs te breken.” Een trend die hierbij aansluit, is de Moderna Love: naast de gebruikelijke verwachtingen van een toekomstige partner, kan ook de vaccinatiestatus een doorslaggevende rol spelen in het datingproces.

En verder zijn er natuurlijk ook nog de mensen die aan Hesidating doen. “Dit zijn singles die het leven en het huidig klimaat momenteel als erg onzeker ervaren. Ze daten wel, maar durven niet voluit te kiezen want voelen zich ook onzeker wat de toekomst voor hen zal brengen.

Een nieuwe trend is ook Communidating; Via de datingkanalen  gaan singles ook op zoek naar gelijkgestemden om hun vriendenkring uit te bouwen en que sera sera! Singles hebben het nl momenteel niet zo makkelijk om nieuwe vrienden en vriendinnen te maken want waar leer je nog iemand spontaan kennen? ‘Ik merk dat vooral in de single events die ik organiseer en die steeds binnen de 24 u volzet zijn” zegt Annemieke Dubois.

Rooskleurige toekomst

Het coronavirus zal nog even in onze levens aanwezig zijn. Toch hoeft dit geen probleem te vormen voor wie op zoek is naar een nieuwe, duurzame relatie. Integendeel! “De enorme behoefte aan duurzame relaties en echte verbinding, in combinatie met de grote groep nieuwe singles, creëert heel wat nieuwe mogelijkheden. Ik zie de toekomst van onze relaties dus erg rooskleurig  duurzaam in,” aldus Annemieke.

Foto’s:
Jade & Jules
Pixabay
Pexels

You May Also Like

Voor u getest: Battlekart (*****)

Mario Kart in real life… Je hebt VR gaming en je hebt nog iets ...

SodaStream introduceert E-Terra

Een elektrische variant van het best verkochte bruiswatertoestel Bij deze een sorry aan Spa, ...

Eten voor echte venten, Recensent Mister C. op culinaire boef (1): Het Jagershof in Ursel

Vergeet Michelin-sterren… dit is wat echte venten willen! Culinaire gidsen? Zo zijn er ondertussen ...