Ferrari voegt met SP3 Daytona een derde model toe aan zijn Icona-reeks

En nog voor ze gebouwd zijn hebben ze allemaal al een eigenaar gevonden…

Na de SP2 en de SP2 Monza is het nu de beurt aan de SP3 Daytona om in Maranello van de band te rollen en de Icona-modelreeks te vervoegen. Die reeks is een ode aan klassieke en succesvolle racecars van het Italiaanse merk met het steigerende paard. Met de SP3 verwijzen ze naar de 24 Uur van Daytona uit 1967, waar Ferrari het volledige podium in beslag nam.

Technisch gezien is het een mix geworden tussen de LaFerrari, waar hij het onderstel en uit koolstofvezel opgetrokken chassis leent, en de Ferrari 812 Competizione, waaruit hij zijn krachtbron haalt. Die krachtbron, een atmosferische 6,5 liter V12, heeft een piekvermogen van 840 paarden (en een koppel van 687 Nm) die pas beginnen steigeren en in het rood gaan bij 9.500 toeren per minuut. Een sprintje naar 100 kost je 2,8 seconden… naar 200 slechts 7,4 seconden en stoppen met versnellen gebeurt pas als de wijzer 340 km/u aanwijst.

Het slechte nieuws dat we vandaag moeten brengen rond dit verzamelstuk, en tevens meest aerodynamische Ferrari ooit, is dat alle 599 SP3’s, aan minstens twee miljoen euro per stuk, al verkocht zijn nog voor ze de fabriek in Maranello hebben verlaten.

 

 

You May Also Like

Na de EQS lanceert Mercedes nu ook de EQB

Ze blijven elektrische wagens uit hun hoed toveren… Er wordt tijdens deze coronaperiode een ...

MenStyle Road Test: Tesla Model X Plaid

Onze +1.000 pk ontmaagding… Er zijn momenten in je leven die je nooit vergeet. ...

Eerste Aston Martin Valkyrie rolt van de band

Hoewel band?  Een F1 voor de openbare weg. Zo noemde Aston Martin zijn langverwachte ...