ABT kietelt Cupra Leon tot 370 pk

Een volledig pakket voor 5.990 euro… exclusief montage

ABT en de VW-groep zijn beste maatjes. Zo mogen ze al zo’n 125 jaar wat prutsen aan de VAG-motoren en sportiefste VW-groep-modellen om deze net dat tikkeltje extra mee te geven. Vandaag zijn ze niet aan de slag gegaan met pakweg een Audi RS6 maar wel met de Cupra Leon. En belangrijk voor diegene die een upgrade willen, het is steevast mét behoud van garantie.

Zo kietelden ze softwarematig de 2.0 TSI tot 370 pk, zo’n 60 meer dan het origineel. Het koppel stijgt ook van 400 tot 450 Nm. Dit gebeurt allemaal via een extern kastje dat je aan de ECU hangt. Handig en makkelijk te plaatsen en desgevallend ook terug te verwijderen.

Naast de motortuning zijn er ook nog andere extra’s. Zo is er ook de mogelijkheid om nieuwe velgen en veerpakket bij aan te schaffen. De velgen, 20-duims ABT Sport GR-velgen zijn te verkrijgen in mat- of glanzend zwart. De ABT-sportveren doen de Cupra Leon zo’n 3 centimeter zakken.

Alles is apart te verkrijgen maar neem je het volledige pakket, kost het je 5.990 euro, exclusief plaatsing. Maar hé, een beetje exclusiviteit kent zijn prijs, niet?

You May Also Like

MenStyle On Tour: TotalEnergies 24 hours of Spa 2021

Ons jaarlijks uitje Als er één autosport evenement is dat wij elk jaar met ...

Profile’s ludieke ‘doppenactie’ spoort aan regelmatig de banden te checken

‘Kijk uit je doppen!’ Onder die noemer adviseert Profile deze maand automobilisten om hun ...

Polestars’ eerste SUV is geboren: Polestar 3

Na nummer 1 en 2… Is nu de Polestar 3 is geboren oftewel de ...