Voor u getest: CBD-gel van Olmavita

Spierpijn na het sporten, stijve gewrichten, torticollis…?

We worden, helaas, wat ouder en ondanks we mentaal de leeftijd van een jong veulen hebben, wilt het lichaam na zoveel sporten niet altijd mee. Een weekje tornooien (tennis) of het begin van een nieuw voetbalseizoen… de keren dat we door Kranen Michielssens uit ons bed moeten gelicht worden zijn niet meer op één hand te tellen. Het was ons dan ook menens toen de dames en heren van Olmavita ons een CBD-gel voorstelden. Uiteraard wilden wij daar wel eens het fijne van weten.

Maar wat is het? Wel, de eerste CBD-gel van Olmavita, het Belgische merk van producten op basis van cannabidiol, helpt plaatselijk pijngevoel snel te verlichten. CBD, voluit cannabidiol, is een stof die voorkomt in de cannabisplant. Het heeft geen bijwerkingen en is 100% natuurlijk. Het ontspant en verzacht de spieren en gewrichten. In tegenstelling tot THC, een van de andere bestanddelen van deze plant, houdt het geen enkel risico op verslaving in en heeft het, misschien helaas voor sommigen, geen psychotroop effect.

De producten van dit jong Belgisch merk worden uitsluitend in de apotheek verkocht en zijn gecertificeerd en voldoen aan de Belgische wetgeving. De nieuwe gel, die de verfrissende kracht van menthol combineert met de verzachtende eigenschappen van CBD heeft één doel: plaatselijke gewrichts- en spierstijfheid aanpakken.

De kern van de formule

Om de effecten van CBD te optimaliseren, maakt het laboratorium van Olmavita gebruik van niosomen. Elke CBD-molecule is ingekapseld in een bolletje, zodat het doordringt tot in de huid en niet aan het oppervlak ontbindt, in tegenstelling tot een klassieke emulgator. Dankzij deze technologie dringt er drie keer zoveel CBD door in de huid voor een maximaal effect. De verzachtende werking op spieren en gewrichten treedt op na 20 minuten, terwijl de menthol zorgt voor een onmiddellijk fris gevoel.

Wanneer te gebruiken?

Tegen plaatselijke stijve gewrichten of spieren ten gevolge van sport, verkeerde bewegingen of natuurlijke slijtage. Bijvoorbeeld in de nek, ellebogen, knieën, rug, heupen…

Voor wie?
Zowel occasionele als geoefende sporters, maar ook actieve mensen die last hebben van tijdelijke pijn of senioren die blijvende pijn ondervinden.

Onze bevindingen?

We mogen stellen dat de gel onmiddellijk een verfrissend effect had op onze huid. Het frisse gevoel maakte, al dan niet in ons hoofd, dat ook onze spieren lichter aanvoelden. Geslaagd dus! Of we nu na vier dagen op rij niet meer hoefden te bellen om ons uit ons bed te lichten? Dat natuurlijk ook niet maar dat kan ook te maken hebben met de après-tennis, als je begrijpt wat wij bedoelen.

De Olmavita Premium CBD Gel 100ml kost 23,50 euro en is verkrijgbaar in de apotheek. Meer info vind je op www.olmavita.com

Cover: Facebook Olmavita

You May Also Like

Geen Tomorrowland, wél The Day Before Tomorrow!

Haal die festival-danschoenen maar al uit de kast! Liefhebbers van dance, techno, house en andere lekkere ...

MenStyle Weekend Tip: Kamping Kitsch Club (en het Ja-woord van onze Mister C.)

De laatste 500 tickets zijn nu beschikbaar Tijd om de gouden kettingen en zweetbandjes ...

Slim wijn kopen doe je zo

Er is enorm veel keus wanneer het gaat om wijn en de ene wijn ...