Steun een goed doel, steun Mira!

Het kost je slechts een kleine moeite!

De lente en zomer staan voor de deur en dat is steevast de periode dat we de rode wijn links laten liggen en stilaan terug overschakelen op rosé, en het liefst eentje met het label ‘Côte de Provence’. Wél, wil ook jij een kistje rosé thuis opgestuurd krijgen wetende dat je met deze aankoop ook gelijk een goed doel steunt…lees dan gerust even verder.

Want…goede vrienden van ondergetekende hebben een fantastische 13-jarige dochter, Mira, die kamt met ernstige meervoudige beperkingen door een hersenverlamming, opgelopen door een onbekende oorzaak tijdens de zwangerschap. Toch blijft ze bewonderenswaardig een toonbeeld van optimisme en is ze steevast het zonnetje in huis, aldus Papa Daan.

Mira zit in een rolstoel en draagt bijna altijd corrigerende spalken om haar benen enigszins te laten functioneren. Om haar toch zo mobiel mogelijk te houden, komt het erop aan om de spieren te stretchen, zoals sporters doen, maar bij Mira is dit van vitaal belang om zich te kunnen voortbewegen. Meer nog, om de impact van haar verkorte spieren te beperken, onderging Mira heel moedig al vijftien botox-infiltratie-operaties.

Maar er is hoop. Mira test momenteel gedurende twee weken paasvakantie de ‘Innowalk’, een ‘stapmachine’, ontwikkeld in Noorwegen, dat ze ontdekt hebben dankzij een therapeut van Heder, het revalidatiecentrum verbonden aan de school van Mira. Dit apparaat biedt een oplossing om ‘crouching’ tegen te gaan. Het zorgt voor een dagelijkse kinébeurt met hoogste kwaliteit naar stretching en verlenging van de spieren waarbij perfecte stappatronen gesimuleerd worden voor haar. Daardoor zal ze ook buiten deze ‘stapmachine’ beter kunnen stappen, weliswaar met hulpmiddelen.

Bovenal… je ziet Mira stralen! Haar zelfvertrouwen krijgt een boost waarbij ze ook beseft dat dit apparaat haar kans is om beter te kunnen stappen en ‘crouching’ te voorkomen. De paasvakantie is nog niet gedaan en Mira legde al 29 km af. Haar levenskwaliteit kan er gigantisch op vooruit gaan. De paasvakantie is nog niet gedaan en Mira legde al 29 km af.

Hinderpaal van de ‘innowalk’? De kostprijs! Ruim 26.000 euro. Daar het toestel na twee weken onherroepelijk terug naar de invoerder moet (indien het niet aangekocht wordt) zijn familie en vrienden van Mira zijn een crowdfunding gestart in de vaste overtuiging dat ze de vrolijke meid aan haar eigen stapmachine zullen helpen.

“We redden ons wel, maar mijn bezorgdheid gaat uit naar lotgenoten van Mira die niet zo goed omringd zijn. Het moet toch mogelijk zijn dat pakweg de ziekenfondsen hierin tussenkomen? Door een verdere verspreiding van deze stapmachine kan de overheid immers besparen op kosten voor kinesitherapie”, aldus mama Vicky.

In afwachting of de overheid, met name het RIZIV, hier iets kan betekenen, kan iedereen Daan, Vicky en Mira helpen. Hoe? Via wijnhandelaar Despert, die het nieuws over Mira te horen kreeg en graag een bijdrage wilde leveren, kan je een mooie, kwalitatieve Rosé* aankopen aan 10€ per fles (60€/karton). De winst per fles, die tevens aan huis wordt geleverd, gaat integraal naar de aankoop van de Innowalk van Mira.

Wens je ook te steunen? Schrijf dan het verschuldigd bedrag over op rek.nr.
BE36 00181092 0581 (Mira Materné, Kromvendreef 67, 2900 Schoten) met vermelding ‘Steun Innowalk Mira + eigen naam, voornaam en adres’.

Ben je geen wijndrinker maar wil je de actie toch steunen? Op initiatief van Kris (nonkel van Mira) is er een fonds opgericht via de Koning Boudewijnstichting om Mira te helpen. Men kan daar ook mee giften op storten om dit noodzakelijk orthopedisch apparaat voor Mira te kunnen aankopen. Indien je wil storten, mag je dat doen naar BE10 0000 0000 0404 met vermelding ‘171040 – Fonds Materné – Project Innowalk Mira’.

Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar (giften voor privé personen 45% aftrekbaar; voor bedrijven max. 5% van de winst aftrekbaar). De Koning Boudewijnstichting levert dit attest rechtstreeks aan jullie af.

Vanwege vrienden en familie een welgemeende dank!

* Le Secret de Saint-Pierre 2019
Deze rosé van Saint Pierre is een schoolvoorbeeld van hoe een Provence rosé moet zijn! De kleur is bleek zalm roze en heeft een prachtige schittering. De geur is verfijnd, licht mineraal en fruitig met tonen van frambozen, bes en in de afdronk een lichte kruidige toon. De smaak is zeer sappig en fris droog met veel fruit van ook hier bes en kers en iets frambozen. In de afdronk herkennen we ook hier weer een licht verfijnde minerale toon.

You May Also Like

Cardoen opent vandaag herconditioneringscenter en geeft tot 10 jaar garantie

CO2-uitstoot verminderen door tweedehandswagens langer op de weg te houden. De prijzen van nieuwe ...

Max Verstappens muze schittert in badpak tegen oceaanvervuiling

Een beetje compensatie voor haar ecologische voetafdruk? Als er iets is wat we met ...

Record: Deugniet aan 388 km/u in Vlaanderen geflitst, 4.000 euro boete

Of je hier recordhouder van wilt zijn?  Recent kwam het nieuws naar buiten dat ...