Geen instructieboekje? Dan maar instructievideo voor de Mercedes CLK GTR (video)

Iemand een miljoen of vijf over?

Een goede investering, zo bleek voor al diegene die destijds zich een Mercedes CLK GTR hebben aangeschaft. Toen Mercedes aan het eind van de jaren ’90 wou beginnen racen tegen onder andere Porsche en McLaren in de GT1-klasse, moesten er minstens ook 25 straatlegale versies van geproduceerd worden. De Mercedes CLK GTR werd geboren en werd van de hand gedaan voor het luttele bedrag van één miljoen euro per stuk, goed voor 20 gesloten en 5 cabrio-versies.

Momenteel gaan die versies, met onderhuids een 6,9-liter V12 van ruim 600 pk, goed voor een spurtje van 0 naar 100 in 3,8 seconden en een top van 344 km/u, voor maar liefst vier à vijf miljoen van de hand.

Zo ook deze in onderstaande video. DK Engineering verkocht deze onlangs en maakte een instructievideo voor de nieuwe eigenaar. Goed voor 18 minuten kijkplezier. De auto in versnelling of neutraal zetten? Niet evident. Het blussysteem activeren? Ook niet evident. De auto van de grond tillen via het hydraulische kriksysteem? Dat doe je met één vinger op de knop.

Voor wie een miljoen of vijf over heeft en geen zin heeft om het instructieboekje te lezen… hier de video!

You May Also Like

Profile’s ludieke ‘doppenactie’ spoort aan regelmatig de banden te checken

‘Kijk uit je doppen!’ Onder die noemer adviseert Profile deze maand automobilisten om hun ...

MenStyle On Tour: Kleine test met de Citroën AMI Buggy

Hup, naar Tour & Taxi’s Een lunch in combi met wat fungehalte? We zijn al ...

Hier zijn de nieuwe BMW X5 M Competition en BMW X6 M Competition

Zuiniger, krachtiger,… Met uitgebreide innovaties op het gebied van prestaties, aanwezigheid en digitalisering scherpt ...