Alfa Romeo laat Giulia GTAm dit weekend debuteren in Grote Prijs F1 van Imola

Eregast…

Aanstaande zondag 18 april om 15u00 gaat de tweede race van het wereldkampioenschap Formule 1 2021 van start op het circuit van Enzo en Dino Ferrari in Imola. En wie F1 zegt, zegt ook heerlijke en snelle bolides in de paddock.

En de eerste Grote Prijs F1 in Italië dit jaar (later volgt ook de officiële GP van Italië in Monza nog) moet volgens de Italianen daveren. Zo heeft de regio Emilia Romagna in samenwerking met het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken een communicatiecampagne opgezet die in het teken staat van “Made in Italy” en de Italiaanse expertise op het gebied van de automobielindustrie. Alfa Romeo, samen met neefje Ferrari de pioniers van Italiaanse sportiviteit op vier wielen, koos dit podium voor het officiële debuut van zijn Giulia GTAm, de wagen die we ‘onofficieel’ zelf al in alle exclusiviteit mochten voelen.

 

De heerlijke bolide, voorzien van de beroemde “biscione”, waarvan het logo reeds prijkt op de wedstrijdtenues van de piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN-team, zal de eregast zijn in de pits, naast de piloten Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi.

Tijdens de ontwikkelingsfase ondersteunden zij het Alfa Romeo-team met testsessies om het project te fine-tunen, en nu eren zij het merk door de krachtigste auto die ooit door Alfa Romeo is gemaakt, in de garage van het team onder te brengen.

Samen met zijn “zus” de GTA, is de Giulia GTAm de erfgenaam van de Giulia Gran Turismo Alleggerita uit 1965, een van de meest succesvolle modellen uit de geschiedenis van Alfa Romeo. Dankzij de geslaagde synergie met het Zwitserse Sauber Engineering-team beschikt de Giulia GTAm over technische en aerodynamische oplossingen die een knipoog zijn naar de racewereld en de Formule 1, zoals het gebruik van ultralichte materialen en koolstofvezelcomponenten om de vermogen-gewichtsverhouding te verbeteren en de aerodynamica te verfijnen; of de 20″ wielen met één enkele wielmoer, een oplossing die typisch is voor éénzitters in de F1, maar uniek is voor de berlines die momenteel op de markt zijn.

De Alfa Romeo Giulia GTAm en het circuit: een duo herrezen op het legendarische circuit van Imola.

 

You May Also Like

Bruut, bruter, bruutst: Toyota Yaris GRMN

Gazoo Racing Masters of the Nürburgring Leuk nieuws vanuit het autosalon in Tokio. Daar ...

Een onderonsje met autoliefhebber en Radio coryfee Guy De Pré (video)

Die ene keer dat de autoradio wel even uit mocht  Wie kent er Guy ...

De Ducati SFV4 STO is een Lamborghini op twee wielen

Logisch toch?  Wat als Ducati en Lamborghini de handen in elkaar slaan? Dan krijg ...