Tag Heuer x Porsche: Zwitserse precisie, Duitse snelheid

Een heerlijke collab

Samenwerkingen tussen horlogemakers en automobielfabrikanten zijn niet nieuw. Dat is ook niet verwonderlijk gezien de focus op engineering en styling die de twee industrieën delen. Twee van die merken die met succes de (horloge)banden aanhalen zijn Tag Heuer en Porsche met als kers op de taart een nieuwe samenwerking dat ingeluid wordt met de Carrera Porsche Chronograph Special Edition Calibre Heuer 02, zeer toepasselijk aangezien het vlaggenschip van elk merk dezelfde naam heeft, geïnspireerd op de Carrera Panamericana uit de jaren 50.

Op eerste zicht lijkt het een zachte facelift te zijn van de vorig jaar geïntroduceerde Carrera Sport Chronograph. De kast en het uurwerk blijven hetzelfde, maar het ontwerp bevat een paar subtiele elementen die zijn ontleend aan Porsche’s race-afkomst. Vergeleken met horloges die het resultaat zijn van eerdere autopartnerschappen, is de Carrera Porsche Chronograph best betaalbaar en blijft hij een goede waardepropositie, die iets extra’s biedt voor Porsche-liefhebbers.

Porsche en Tag Heuer hebben elk ook een legendarische geschiedenis in de autosport. Porsche maakt een van de meest legendarische sportwagens uit de geschiedenis, terwijl alle bekendste horlogemodellen van TAG Heuer diepgewortelde roots in de autosport hebben: Autavia, Carrera en Monaco. En, niet onbelangrijk, hun geschiedenissen hebben elkaar geregeld doorkruist. Jo Siffert, de betreurde racekampioen uit de jaren 60 werd naast zijn racekunsten beroemd vanwege het dragen van een Heuer Autavia. Deze piloot, die onlangs nog geëerd werd met een nieuwe naar hem genoemde TAG Heuer, behaalde zijn meeste overwinningen in een Porsche. En dan heb je ook acteur Steve McQueen nog, die droeg een ‘Monaco’ in de film Le Mans uit 1971 terwijl hij racete met een Porsche 917.

Zoals eerder al gezegd is de kast identiek aan die van de standaard 44 mm diameter grote Carrera-chronograaf. De wijzerplaat is gemodelleerd naar een snelheidsmeter en de grote Arabische cijfers die segmenten van vijf minuten markeren, zijn gemodelleerd naar de typografie die wordt gebruikt op de instrumenten in Porsche-dashboards.

De Porsche-merknaam, gegraveerd op de keramische lunette, is de enige openlijke verwijzing naar de autofabrikant. De ontwerpers hebben zo vermeden het rode, zwarte en gouden embleem van de autofabrikant op het horloge aan te brengen.

De Carrera Porsche Chronograph wordt aangedreven door de Heuer 02, een in-house chronograaf uurwerk met een kolomwiel en verticale koppeling. Het heeft een indrukwekkende gangreserve van 80 uur, wat bijna tweemaal zoveel is als de industrienorm. Uniek voor de Porsche-editie is een rotor in de vorm van het stuur van de huidige generatie Porsche-auto’s.

Kostprijs: € 5.700 voor de versie met stalen bandje en € 5.550 voor de versie met het lederen bandje.

Kopen doe je HIER.

 

 

 

You May Also Like

Deze peperdure mancave/garage kent geen limieten (video)

Real Life Iron Man Garage  We hebben al wat garages gezien maar wat Supercar ...

Dakloze O₂ gaat in productie als Polestar 6

Haren in de wind  De elektrische roadster, die in maart in Los Angeles werd ...

Aan de rol met de nieuwe handgeschakelde Toyota GR Supra (video)

En of Jonas zich heeft geamuseerd Jonas, één van onze beste makkers en held ...