Op avontuur in de nieuwe Land Rover Defender met daktent

Met je hoofd in de wolken…

Doorheen zeven decennia van baanbrekende innovaties heeft Land Rover de harten veroverd van tal van avonturiers en ontdekkingsreizigers. De Defender verdiende zijn strepen in de meest extreme gebieden ter wereld en het nieuwe model doet dat erfgoed alle eer aan. Dankzij de daktent tover jij in enkele seconden een luxueuze kampeerplek tevoorschijn mét een zelfgekozen uitzicht. Welke roadtrip je ook kiest, de nieuwe Land Rover Defender is meer dan ooit klaar voor het avontuur.

A room with a view boven op je dak
Korte kampeeruitstapjes of lange expedities over het land? De nieuwe Defender is de ideale reisgezel dankzij zijn daktent die zich in enkele seconden tijd ontpopt tot een slaapplaats voor twee. A room with a view met een grote luxematras en kussens, led-interieurverlichting, een achterzeil en een compacte aluminium ladder. Tijdens de ontwikkelingstests hebben prototypes miljoenen kilometers afgelegd in de meest avontuurlijke klimaten ter wereld, variërend van de bloedhete woestijn tot de ijskoude temperaturen in de Noordpool. Hieruit werd duidelijk dat de Defender daktent even robuust en capabel is als de wagen waarvoor ze werd ontworpen. De combinatie van de Defender met daktent zorgt ervoor dat je snel, flexibel en comfortabel kan reizen waardoor je optimaal kan genieten van de tijd onderweg. Enkel voor het ontbijt zal je zelf nog even moeten zorgen.

De ideale reisgezel voor elke roadtrip
Verder creëert de nieuwe Defender een nieuwe dimensie voor avontuur, die compatibel is met elke type reis. Hij kan even moeiteloos in drukke stadsstraten manouvreren als hij bergen beklimt, woestijnen doorkruist en temperaturen onder het vriespunt weet te trotseren. De zorgvuldig afgestemde wendbaarheid levert zowel een lonende rit als eersteklas langeafstandscomfort op alle terreinen. Of je nu verlangt naar on-road comfort of hunkert naar een bumpy, off-road expeditie: de Land Rover Defender is jouw perfecte reisgenoot voor een volgende roadtrip, ongeacht de locatie.

Zin gekregen om zelf op avontuur te gaan? Doe alvast inspiratie op met de Land Rover Adventure Travel experiences waar je wordt meegenomen van de uitgestrekte, bevroren wildernis van Zweden tot de meest imponerende woestijnlandschappen in Namibië en Botswana en de indrukwekkende rotslandschappen van Moab in Utah.

Terugkeer Land Rover in Dakar 2021
Het nieuwe model is baanbrekend (pun not intended), maar blijft tegelijkertijd trouw aan de pioniersgeest die al meer dan zeventig jaar centraal staat bij Land Rover. Zo nam de Defender ook dit jaar deel aan de Dakar Rally, dat begon met de overwinning van Land Rover tijdens de eerste editie in 1979. De Land Rover Defender kreeg een sleutelrol in deze extreemste autorace ter wereld en reed mee als ondersteuningswagen gedurende de 13-dagen van dit loodzware evenement. 7.646 kilometer doorkruisten de nieuwe Defenders woestijnduinen, modder en rotsen en dienden ze als kampeer-, eet- en slaapplaats van de crew tijdens twaalf slopende etappes in de woestijn. De nieuwe Defender behield zijn fabrieksspecificaties en bewees zo dat terreinvaardigheid en duurzaamheid intrinsiek zijn aan de legendarische 4×4.

De nieuwe Defender is de meest capabele en geconnecteerde Land Rover ooit. De Defender 110 is in België verkrijgbaar vanaf € 56.800. Meer informatie vind je op www.landrover.be.

Cover: Rob Mitchell (via Sound of C PR)

You May Also Like

Een handgeschakelde EV? Toyota gaat het proberen

Een 100% elektrische opvolger voor de Toyota MR2 Toyota (en ook een beetje Lexus) ...

EDUCAM bereidt autosector voor op (veilig) werken met auto’s op waterstof

EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren, stelt vandaag zijn ...