Land Rover Defender V8 maakt comeback

Een verrijzenis in stijl

De Defender is terug en hoe! Zo komt Land Rover met een Defender Works V8 Trophy,  helaas wel gelimiteerd tot 25 stuks. Wie de heerlijke off-roader even vanbinnen en vanbuiten bekijkt ziet ook meteen waarnaar deze bolide verwijst, de Land Rovers die meededen aan de Camel Trophy, de race die van 1980 tot 2000 werd georganiseerd door het bekende sigarettenmerk.

Onderhuids vinden we de gekende 5.0 V8 van 405 pk en 515 Nm. Die moet deze terreinbeul in minder dan zes seconden naar 100 km/u katapulteren. De topsnelheid bedraagt 170 km/u. Kostprijs van dit alles? 215.000 euro inclusief een driedaags avontuur in het Eastnor Castle. Oh ja, Land Rover geeft je nog de keuze uit de Defender 90 of de langere Defender 110.

You May Also Like

Dit is de trailer van F1 22

Inclusief de glitter & glamour van de F1 Altijd zelf al Max Verstappen, Charles ...

BMW M135i wordt scherper, sneller,… in één woord… beter

Bring it on… Tijd voor een update moeten de ingenieurs in München gedacht hebben ...

MenStyle Roadtest: Fiat 124 Spider (automaat)

Nog geen twee weken nadat we de (Fiat) Abarth 595 Pista eens goed aan de ...